HVOR SKAL VI GJØRE AV OSS???

Hei!

Jeg syntes den fraværsgrensa tar helt over. Det kommer stadig nye innlegg fra nyheter, innlegg fra elever og masse klage. For å si det sånn, så er jeg helt enig i alle dere andre elever der ute. Det er urettferdig. Fraværsgrensen er på 10% og det skal ikke mye til. Hvis man har omgangssyken, eller hvis man er skikkelig mensensmerter, så er det faktisk ikke bare bare å dra til legen for å få legeerklæring. Det koster penger for å få time hos legen, for det er nemlig flere som skal ha time der og en time koster penger. Det er ikke bare noe legen skriver under, for de må vite hva de skriver ned for. 

Hva med de som har psykiske lidelser? Hva med de som har en slags skade, som gjør at de ikke alltid kan være tilstede på skolen? Det er mye forskjellige ting som rammer den fraværsgrensen. Man går på skolen i et helt år, kanskje i flere år. Det er umulig å ikke bli syk, når det kommer til kalde vinter tider. I både barnehage, barneskolen, ungsomsskolen og videregående, er det like lett å bli syk. Hvis man er syk og da kommer på skolen, så vil man smitte andre elever. Det vil da si at det er flere som blir syke, og flere må få tak i denne legeerklæringen. Hva er grunnen til at det har blitt slik som dette? Det er vell vanlig å bli syk? Det er også mange som er født med forskjellige problemer. Skal man virkelig skyve vekk de svake? 

Jeg tenker, hva med de som blir mobbet på skolen og får angst? Det er ikke mange lærere som griper inn ved mobbing. Det har jeg sett lite av. Mye av fraværene til elevene, er på grunn av læreren også. Hvis læreren griper inn ved mobbing, eller erting, vil kanskje ikke eleven føle seg utrygg på skolen. Da vet eleven at det er noen som kan gripe inn for deg, for det er ikke alltid det er riktig at elevene som blir utsatt for noe bør gripe inn i sin egen situasjon. Dette kan være vanskelig for hvem som helst!

Hvis man får mange fravær, som når den 10% regelen på grunn av syken, eller andre grunner, så vil ikke disse personene få utdanningen de har ønsket seg. Det er ikke riktig. Hvorfor skal det være så vanskelig? Hvorfor skal man skape problemer for elever, som vil gjøre ferdig utdanningen sin? Jeg vedder på at hvis det skal være slik i en veldig lang periode, så vil ikke noen elever kunne få noe utdanning bare på grunn av denne stygge nye regelen. 

Hva med lappen? Vi ungdommer får ikke hatt kjøretimer. Vi får ikke tatt lappen. Alt kan ikke skje i helgene. Skulle liksom alle ungdommer i hele Norge hatt kjøretimer i helgene samtidig, så hadde ikke tidene passet. Det er isåfall sinnsykt liten tid å kjøre på, ettersom alle ungdommer skal kjøre i helgene. Vi må få skaffe oss lappen, eller skal vi ende opp uten utdanning og lappen? Vell dette virker utrolig urettferdig når du tenker deg om. Vi skal verken få utdanning, eller lappen. Kjøretimer kan ikke bare skje i helger, det må selvfølgelig passe for kjøre læreren også. Det er ikke bare 5 ungdommer i hele Norge som skal ta lappen vettu, det er snakk om flere millioner ungdommer. Det vil da si at vi ungdommer som går på ung.skolen eller videregående, som skal ha kjøretimer eller ta lappen, ikke får gjort det. Vi må tydeligvis vente til vi er ferdig med utdanningen vår, for hvis ikke, vil vi miste utdanningen. ENTEN ELLER!! Hva er dette? Jeg blir noen ganger sur av lovene, rett og slett. Det burde ikke vært lov engang. Heldige de voksne er da, som har både utdanning og lappen, uten noe 10% regel. 


Hvis du er enig, trykk liker eller del!! Let us stop this shit. 


  0 kommentarer på "HVOR SKAL VI GJØRE AV OSS???"


Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Follow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on Bloglovin


Hei! Mitt navn er Nathalie Sabine Mäntylä, er 19 år og bor i Rælingen. Jeg har hatt denne bloggen i 5 år. Blogger om hverdagen min, innkjøpene, tankene mine, antrekk, videoer og produktanbefalinger. Håper du liker bloggen min, klem ♥

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer: natti97@live.no

Design laget av Julie Viktoria
hits