"Hysj, ikke si det til noen" - barnemishandling

Hei!

Jeg tenkte å skrive et innlegg om barnemishandling, for det er et ganske stort og alvorlig tema. Jeg vil skrive om dette, på grunn av at et er viktig. Det er mange mange barn som opplever barnemishandling. Da snakker jeg ikke bare om vold, men blant annet om hvordan foreldrene oppfører seg og er. Det er mange barn som opplever vonde ting i hjemmet sitt hele tiden, eller nesten hver dag. Det er barn som opplever foreldre som drikker seg fulle, foreldre som doper seg, eller foreldrene som faktisk bruker fysisk vold mot barnet sitt. Det er mange barn som er oppvokst i et hjem, der foreldre drikker mye og det er ikke alltid barnet forstår at dette er feil. Barn vet ikke hva alt er og vet heller ikke hva foreldrene holder på med, men en ting er helt sikkert og det er at barn er faktisk utrolig flinke til å legge merke til menneskers holdninger. Det vil da si at barn forstår mye mer enn det vi tror, bare ut ifra kroppsspråk eller holdning. Barn trenger ikke alltid å vite hva foreldrene gjør, for å kunne se holdningen de har. Det er sikkert mange barn der ute som opplever at moren ligger på gulvet med en flaske i hånden, eller at faren er mer tullete enn det han pleier å være. Barn forstår ganske lett. 

Det er barn som blir truet, dersom de ikke hører på hva foreldrene sier eller hva foreldrene ber dem om å gjøre. Det finnes så mange barn som må legge seg i seng alene uten god natt kos, barn som må lage seg mat hele tiden selv, pga foreldre ikke er tilgjengelig. Det finnes barn som må vaske etter foreldre, barn som må ta hånd om foreldrene sine, fordi foreldrene ikke klarer å passe på seg selv. Det er barn i alle aldre som opplever dette. Det kan finnes små babyer om faktisk ligger gråtende i sengen sin, fordi foreldrene er opptatt med sitt. Det er mye som går innenfor barnemishandling. Nemlig det å la en liten baby ligge gråtende i sengen sin i flere timer, uten at foreldre sjekket ut hva barnet trenger eller om det har skjedd noe galt. Det er foreldre der ute som truer barna sine med at hvis de ikke hører etter, får de ikke mat. Mat er viktig, ingen foreldre skal true barnet sitt med at de ikke får mat. Mat trenger man for å overleve. 

Det er mange barn på skolen, som er stille og ikke sier så mye, nettopp på grunn av at de opplever så mye vondt i hjemmet sitt. Det finnes også barn som snakker utrolig mye i timen og er urolige, nettopp fordi de ikke har det bra. Det er forskjellig fra barn til barn hvordan de oppfører seg utenfor huset sitt. De fleste barn er redde for at andre skal få vite hvordan de har det. Ingen barn vil at andre skal vite hva foreldrene gjør hjemme. Det finnes så mange barn som søker etter hjelp. Det er barn som ikke tør å ha besøk hjemme, fordi de er redde for at foreldrene skal gjøre noe imens barnet har besøk. Det er så mange barn som har opplevd så utrolig mye vondt, men som ikke vet det selv engang. Da snakker jeg om små barn som ikke har lært seg hva de forskjellige tingene er. Det er også mange barn som blir truet med at hvis barnet forteller hva foreldrene gjør hjemme, så kommer foreldrene til å gjøre det og det mot noen de er glade i. 

Barn er stille og rolige. Barn vet lett hva du prøver å komme frem til, hvis du spør barnet hvordan de har det osv osv. Jeg selv jobbet i en barnehage engang i praksis og da var det en liten jente som kom til barnehagen hver dag med et nytt blåmerke. Det ene var på armen, det ene var under øyet. Det er klart barn også faller og slår seg, men et blåmerke på armen er det mye som skal til. Hadde det vært på kneet eller på leggen, hadde det vært noe annet. Det er barn som opplever å bli kløpet i armen, barn som blir revet i håret og barn som blir slått. Det er så mye barn opplever. Voldtekt er nok den verste barnemishandlingen. Barn klarer ikke stoppe personer eller gjøre noe, for at de skal stoppe. Barn er redde og uskyldige, de vet ikke hva som er rett eller galt. De er rett og slett oppvokst slik. Det er klart de lærer det etterhvert når de blir eldre, men det er nok mange barn som ikke vet det eller husker at noe har skjedd. Senere når barn lærer ting på skolen og får vite mer om dette, så er det for sent. Det er ingen vei å snu og når det har skjedd, så har det skjedd. Barn gjør ingenting annet enn å høre, gjøre og snakke. Ingenting annet. Det er så synd at akkurat nå, så er det ihvertfall 100 barn i Norge som opplever barnemishandling. Det er barn som opplever at en av foreldrene slår hverandre og at barnet prøver å beskytte den ene. Det er ikke lett for barn i denne situasjonen. Barn vet ikke hva de skal gjøre for å hjelpe mamma eller pappa. Det eneste de vil er at begge skal ha det bra. Det er klart det at barn vet hva "å slå" er. Barn vet at det å slå er ikke lov. 

Jeg selv har hatt en ganske bra oppvekst, det er jeg så glad og takknemlig for. Jeg syntes det bare er så synd at uskyldige barn og unge blir mishandlet hjemme. Det er feil å drikke seg full foran barnet sitt, verken om de sover eller ikke. Det er feil å dope seg, når du har barn. Det er feil å i det hele tatt gjøre noe slikt når du har barn. Det er greit å drikke, men ikke drikke så du mister kontroll. Det er barn som har foreldre som er alkoholikere og ingen andre enn familien vet det. Noen ganger syntes jeg det faktisk er bra at barnevernet kommer inn og ser hvordan barnet har det. Det er et selvfølge at barnet elsker foreldrene sine, selv om foreldrene gjør ting som ikke passer seg. Barn elsker foreldrene sine uansett, men kanskje ikke hvis de har opplevd vold. Det er så mange barn som blir mobbet på skolen og i tillegg har det ganske vondt i hjemmet sitt. Jeg kan ikke fatte hvor sårt og tragisk det er. Det er mange barn som opplever omsorgssvikt. Hvis dere ikke vet helt hva dette er, så går det litt i det samme. Omsorgssvikt er at barn ikke får det de har behov for. Barn som ikke får pusset tennene sine, barn som har ødelagte/skittende klær eller barn som ikke får vasket seg. De viktige behovene barn trenger og ikke har/får, er omsorgssvikt. Barn som ikke får i seg ordentlig mat, vitaminer eller medisiner. Det er omsorgssvikt. Nemlig at foreldrene ikke tar omsorg ovenfor barnet sitt. 

  • Kirkens SOS: 815 33 300
  • Mental Helses hjelpetelefon: 116 123
  • Rustelefonen: 08588
  • Hvis du er barn eller ungdom: Alarmtelefonen 116 111 er for barn som blir utsatt for omsorgssvikt, vold og overgrep. Også voksne som er bekymret for barn og unge, kan ta kontakt med sentralen. Å ringe dit er gratis. Les mer om Alarmsentralen for barn og unge her: www.116111.no
  • Røde Kors-telefonen for barn og ungdom: 800 33 321


 

Gjerne lik og del innlegget!


  0 kommentarer på ""Hysj, ikke si det til noen" - barnemishandling"


Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Follow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on Bloglovin


Hei! Mitt navn er Nathalie Sabine Mäntylä, er 19 år og bor i Rælingen. Jeg har hatt denne bloggen i 5 år. Blogger om hverdagen min, innkjøpene, tankene mine, antrekk, videoer og produktanbefalinger. Håper du liker bloggen min, klem ♥

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer: natti97@live.no

Design laget av Julie Viktoria
hits