"Hysj, ikke si det til noen" - barnemishandling

Hei!

Jeg tenkte å skrive et innlegg om barnemishandling, for det er et ganske stort og alvorlig tema. Jeg vil skrive om dette, på grunn av at et er viktig. Det er mange mange barn som opplever barnemishandling. Da snakker jeg ikke bare om vold, men blant annet om hvordan foreldrene oppfører seg og er. Det er mange barn som opplever vonde ting i hjemmet sitt hele tiden, eller nesten hver dag. Det er barn som opplever foreldre som drikker seg fulle, foreldre som doper seg, eller foreldrene som faktisk bruker fysisk vold mot barnet sitt. Det er mange barn som er oppvokst i et hjem, der foreldre drikker mye og det er ikke alltid barnet forstår at dette er feil. Barn vet ikke hva alt er og vet heller ikke hva foreldrene holder på med, men en ting er helt sikkert og det er at barn er faktisk utrolig flinke til å legge merke til menneskers holdninger. Det vil da si at barn forstår mye mer enn det vi tror, bare ut ifra kroppsspråk eller holdning. Barn trenger ikke alltid å vite hva foreldrene gjør, for å kunne se holdningen de har. Det er sikkert mange barn der ute som opplever at moren ligger på gulvet med en flaske i hånden, eller at faren er mer tullete enn det han pleier å være. Barn forstår ganske lett. 

Det er barn som blir truet, dersom de ikke hører på hva foreldrene sier eller hva foreldrene ber dem om å gjøre. Det finnes så mange barn som må legge seg i seng alene uten god natt kos, barn som må lage seg mat hele tiden selv, pga foreldre ikke er tilgjengelig. Det finnes barn som må vaske etter foreldre, barn som må ta hånd om foreldrene sine, fordi foreldrene ikke klarer å passe på seg selv. Det er barn i alle aldre som opplever dette. Det kan finnes små babyer om faktisk ligger gråtende i sengen sin, fordi foreldrene er opptatt med sitt. Det er mye som går innenfor barnemishandling. Nemlig det å la en liten baby ligge gråtende i sengen sin i flere timer, uten at foreldre sjekket ut hva barnet trenger eller om det har skjedd noe galt. Det er foreldre der ute som truer barna sine med at hvis de ikke hører etter, får de ikke mat. Mat er viktig, ingen foreldre skal true barnet sitt med at de ikke får mat. Mat trenger man for å overleve. 

Det er mange barn på skolen, som er stille og ikke sier så mye, nettopp på grunn av at de opplever så mye vondt i hjemmet sitt. Det finnes også barn som snakker utrolig mye i timen og er urolige, nettopp fordi de ikke har det bra. Det er forskjellig fra barn til barn hvordan de oppfører seg utenfor huset sitt. De fleste barn er redde for at andre skal få vite hvordan de har det. Ingen barn vil at andre skal vite hva foreldrene gjør hjemme. Det finnes så mange barn som søker etter hjelp. Det er barn som ikke tør å ha besøk hjemme, fordi de er redde for at foreldrene skal gjøre noe imens barnet har besøk. Det er så mange barn som har opplevd så utrolig mye vondt, men som ikke vet det selv engang. Da snakker jeg om små barn som ikke har lært seg hva de forskjellige tingene er. Det er også mange barn som blir truet med at hvis barnet forteller hva foreldrene gjør hjemme, så kommer foreldrene til å gjøre det og det mot noen de er glade i. 

Barn er stille og rolige. Barn vet lett hva du prøver å komme frem til, hvis du spør barnet hvordan de har det osv osv. Jeg selv jobbet i en barnehage engang i praksis og da var det en liten jente som kom til barnehagen hver dag med et nytt blåmerke. Det ene var på armen, det ene var under øyet. Det er klart barn også faller og slår seg, men et blåmerke på armen er det mye som skal til. Hadde det vært på kneet eller på leggen, hadde det vært noe annet. Det er barn som opplever å bli kløpet i armen, barn som blir revet i håret og barn som blir slått. Det er så mye barn opplever. Voldtekt er nok den verste barnemishandlingen. Barn klarer ikke stoppe personer eller gjøre noe, for at de skal stoppe. Barn er redde og uskyldige, de vet ikke hva som er rett eller galt. De er rett og slett oppvokst slik. Det er klart de lærer det etterhvert når de blir eldre, men det er nok mange barn som ikke vet det eller husker at noe har skjedd. Senere når barn lærer ting på skolen og får vite mer om dette, så er det for sent. Det er ingen vei å snu og når det har skjedd, så har det skjedd. Barn gjør ingenting annet enn å høre, gjøre og snakke. Ingenting annet. Det er så synd at akkurat nå, så er det ihvertfall 100 barn i Norge som opplever barnemishandling. Det er barn som opplever at en av foreldrene slår hverandre og at barnet prøver å beskytte den ene. Det er ikke lett for barn i denne situasjonen. Barn vet ikke hva de skal gjøre for å hjelpe mamma eller pappa. Det eneste de vil er at begge skal ha det bra. Det er klart det at barn vet hva "å slå" er. Barn vet at det å slå er ikke lov. 

Jeg selv har hatt en ganske bra oppvekst, det er jeg så glad og takknemlig for. Jeg syntes det bare er så synd at uskyldige barn og unge blir mishandlet hjemme. Det er feil å drikke seg full foran barnet sitt, verken om de sover eller ikke. Det er feil å dope seg, når du har barn. Det er feil å i det hele tatt gjøre noe slikt når du har barn. Det er greit å drikke, men ikke drikke så du mister kontroll. Det er barn som har foreldre som er alkoholikere og ingen andre enn familien vet det. Noen ganger syntes jeg det faktisk er bra at barnevernet kommer inn og ser hvordan barnet har det. Det er et selvfølge at barnet elsker foreldrene sine, selv om foreldrene gjør ting som ikke passer seg. Barn elsker foreldrene sine uansett, men kanskje ikke hvis de har opplevd vold. Det er så mange barn som blir mobbet på skolen og i tillegg har det ganske vondt i hjemmet sitt. Jeg kan ikke fatte hvor sårt og tragisk det er. Det er mange barn som opplever omsorgssvikt. Hvis dere ikke vet helt hva dette er, så går det litt i det samme. Omsorgssvikt er at barn ikke får det de har behov for. Barn som ikke får pusset tennene sine, barn som har ødelagte/skittende klær eller barn som ikke får vasket seg. De viktige behovene barn trenger og ikke har/får, er omsorgssvikt. Barn som ikke får i seg ordentlig mat, vitaminer eller medisiner. Det er omsorgssvikt. Nemlig at foreldrene ikke tar omsorg ovenfor barnet sitt. 

  • Kirkens SOS: 815 33 300
  • Mental Helses hjelpetelefon: 116 123
  • Rustelefonen: 08588
  • Hvis du er barn eller ungdom: Alarmtelefonen 116 111 er for barn som blir utsatt for omsorgssvikt, vold og overgrep. Også voksne som er bekymret for barn og unge, kan ta kontakt med sentralen. Å ringe dit er gratis. Les mer om Alarmsentralen for barn og unge her: www.116111.no
  • Røde Kors-telefonen for barn og ungdom: 800 33 321


 

Gjerne lik og del innlegget!

IKKE PRØV DETTE HJEMME!

Hei dere!

I flere dager i strekk, så har jeg søkt på internett og sett en del videoer på Youtube om at du kan lysne håret ditt hjemme, uten å bleke det. Dette virket utrolig spennende, og de på Youtube som hadde prøvd dette hjemme hadde gjort det flere ganger. Jeg så at det virket, men jeg ville selvfølgelig lese litt mer om dette på internett. Det var visst mange jenter og eldre kvinner som hadde lyst til å prøve ut dette hjemme, så idag tenkte jeg at jeg skulle prøve dette ut. Det sto at man trengte helst rennende honning, sitronsaft, kanel og balsam. Alt dette skal du blande godt sammen, til den blir jevn. Jeg tok bare litt honning, pga jeg ville ikke "sløse" bort honningen på å prøve dette ut. 

Da jeg hadde blandet alt sammen og var klar til å sette igang, så brukte jeg fargepenselen som jeg hadde fra da jeg fikk på frisør. Jeg blandet alt sammen i en liten skål. Jeg tok å delte inn håret mitt i flere seksjoner, men jeg har ganske mye og tykt hår, så det var ikke nok til hele håret på lengden. Jeg tenkte at det ikke ville spille noe stor rolle, ettersom dette ikke er noe hårfarge eller bleking. Dette her skal lysne opp din hårfarge, så du får en friskere og lysere tone i håret ditt. Jeg ville ikke ha det i for lenge, så jeg gikk opp på badet og skylte ut alt sammen veldig godt. Jeg hadde det nok bare i håret i ca 10 minutter. Jeg brukte shampoo og balsam da jeg skulle vaske det ut. Da jeg var ferdig, så skulle jeg se hvordan håret mitt var og om hårfargen min hadde endret seg. Jeg kikket rundt på hodebunnen, for det var der jeg hadde tatt i mest. 

Etterhvert så jeg at jeg hadde fått et stort rødt merke bak på nakken, ved håret. Det svidde, men klødde ikke og var heller ikke noe vondt. Jeg klarte visst å få det på kinnet mitt også, veldig uheldig der. Jeg tok noen bilder for å kunne se nærmere på dette og da jeg så det, så tenkte jeg at jeg kanskje ikke tålte dette. Huden min hadde helt sikkert reagert. Kanel og sitron er veldig sterkt, så jeg tenker at det helt sikkert var det. Jeg tror at dette ikke er noe som helst bra for huden, som dere kan se på bildene jeg har lagt under. Jeg fikk helt klart lysere hår, enn det jeg hadde, men dette kommer jeg ikke til å gjøre igjen, med mindre jeg passer ekstra på at jeg ikke får dette på huden min. 

Har du prøvd dette hjemme? // Hva syntes dere?

Jeg endrer navn?

Hei!

Jeg har en liten ting å fortelle dere, nemlig at jeg sendte inn en søknad på mandag om å få endre navnet mitt. Jeg har tenkt lenge på dette og jeg har tenkt over hvordan dette vil bli for meg om flere år. Kanskje jeg hadde angret? Det er godt man tenker seg om, før man tar et valg. Jeg har sendt inn en søknad om å få endre navnet mitt til Nathalie Sabine Mäntylä. Dette gjorde jeg for mange grunner, ene grunnen til det er pga jeg faktisk het Sabine da jeg ble født. Den andre grunnen til at jeg vil ha Sabine som mellomnavn, er fordi jeg er den eneste i søskenflokken som ikke har et mellomnavn.

Jeg har alltid hatt lyst på et mellomnavn, men det hadde vært merkelig for meg å bare sende inn en søknad om å få et mellomnavn som jeg ikke har noe forbindelse med. Nemlig det at jeg het Sabine da jeg ble født, føles viktig for meg å kunne ha med videre i livet. Det var min vakre farmor som ville jeg skulle hete Nathalie, derfor ble det Nathalie. Jeg syntes Nathalie er et vakkert navn og ettersom min farmor ville jeg skulle hete det, så vil jeg ikke endre det. Selvsagt vil jeg heller ikke endre fornavnet mitt, for det er det jeg heter og det er det jeg og alle er vant til. Jeg får bare håpe på at søknaden blir godkjent og at jeg får ha det som mellomnavn.

Det tar ca 3 uker å få svar på om det er godkjent, så da får jeg bare være tålmodig og vente. Jeg sjekker mailen min hver eneste dag i håp om at jeg har fått svar. Jeg skal selvfølgelig si ifra til dere, dersom jeg har fått godkjent og får hete Nathalie Sabine Mäntylä. Det hadde vært så gøy om det ble godkjent! Da har jeg ihvertfall veldig mye å endre på, både pass, bankkort og litt av hvert. Jeg har allerede endret min Instagram til @nathalie.sabine , for dere som lurte.

Håper dere får en fin kveld videre, så snakkes vi senere i et nytt blogginnlegg! Gjerne følg meg på Instagram @nathalie.sabine :) Der er jeg mye mer aktiv.

HVOR SKAL VI GJØRE AV OSS???

Hei!

Jeg syntes den fraværsgrensa tar helt over. Det kommer stadig nye innlegg fra nyheter, innlegg fra elever og masse klage. For å si det sånn, så er jeg helt enig i alle dere andre elever der ute. Det er urettferdig. Fraværsgrensen er på 10% og det skal ikke mye til. Hvis man har omgangssyken, eller hvis man er skikkelig mensensmerter, så er det faktisk ikke bare bare å dra til legen for å få legeerklæring. Det koster penger for å få time hos legen, for det er nemlig flere som skal ha time der og en time koster penger. Det er ikke bare noe legen skriver under, for de må vite hva de skriver ned for. 

Hva med de som har psykiske lidelser? Hva med de som har en slags skade, som gjør at de ikke alltid kan være tilstede på skolen? Det er mye forskjellige ting som rammer den fraværsgrensen. Man går på skolen i et helt år, kanskje i flere år. Det er umulig å ikke bli syk, når det kommer til kalde vinter tider. I både barnehage, barneskolen, ungsomsskolen og videregående, er det like lett å bli syk. Hvis man er syk og da kommer på skolen, så vil man smitte andre elever. Det vil da si at det er flere som blir syke, og flere må få tak i denne legeerklæringen. Hva er grunnen til at det har blitt slik som dette? Det er vell vanlig å bli syk? Det er også mange som er født med forskjellige problemer. Skal man virkelig skyve vekk de svake? 

Jeg tenker, hva med de som blir mobbet på skolen og får angst? Det er ikke mange lærere som griper inn ved mobbing. Det har jeg sett lite av. Mye av fraværene til elevene, er på grunn av læreren også. Hvis læreren griper inn ved mobbing, eller erting, vil kanskje ikke eleven føle seg utrygg på skolen. Da vet eleven at det er noen som kan gripe inn for deg, for det er ikke alltid det er riktig at elevene som blir utsatt for noe bør gripe inn i sin egen situasjon. Dette kan være vanskelig for hvem som helst!

Hvis man får mange fravær, som når den 10% regelen på grunn av syken, eller andre grunner, så vil ikke disse personene få utdanningen de har ønsket seg. Det er ikke riktig. Hvorfor skal det være så vanskelig? Hvorfor skal man skape problemer for elever, som vil gjøre ferdig utdanningen sin? Jeg vedder på at hvis det skal være slik i en veldig lang periode, så vil ikke noen elever kunne få noe utdanning bare på grunn av denne stygge nye regelen. 

Hva med lappen? Vi ungdommer får ikke hatt kjøretimer. Vi får ikke tatt lappen. Alt kan ikke skje i helgene. Skulle liksom alle ungdommer i hele Norge hatt kjøretimer i helgene samtidig, så hadde ikke tidene passet. Det er isåfall sinnsykt liten tid å kjøre på, ettersom alle ungdommer skal kjøre i helgene. Vi må få skaffe oss lappen, eller skal vi ende opp uten utdanning og lappen? Vell dette virker utrolig urettferdig når du tenker deg om. Vi skal verken få utdanning, eller lappen. Kjøretimer kan ikke bare skje i helger, det må selvfølgelig passe for kjøre læreren også. Det er ikke bare 5 ungdommer i hele Norge som skal ta lappen vettu, det er snakk om flere millioner ungdommer. Det vil da si at vi ungdommer som går på ung.skolen eller videregående, som skal ha kjøretimer eller ta lappen, ikke får gjort det. Vi må tydeligvis vente til vi er ferdig med utdanningen vår, for hvis ikke, vil vi miste utdanningen. ENTEN ELLER!! Hva er dette? Jeg blir noen ganger sur av lovene, rett og slett. Det burde ikke vært lov engang. Heldige de voksne er da, som har både utdanning og lappen, uten noe 10% regel. 


Hvis du er enig, trykk liker eller del!! Let us stop this shit. 

"En uteligger er farlig og kriminell"

Hei!

Idag satt jeg helt fredelig og rolig på terminalen. Jeg har hatt en helt vanlig dag, som alle mine andre dager. Solen har vært på topp idag også, veldig deilig det! Imens jeg satt der på terminalen så jeg en uteligger som gikk rundt og lette desperat i alle søppelkasser rundt her. Jeg får vondt i hjertet. Jeg vet ikke om hans livshistorie, om han er et godt eller ondt menneske. Jeg bryr meg ikke om det. Jeg ga han mitt smil, dere skulle sett hvor overlykkelig han ble av bare et smil! Det er nok ikke mange der ute som gir uteliggerne et smil, fordi de som oftest tenker på livshistorien og at de er uteliggere. "Uteliggere er slemme, de er døds farlige og er kriminelle". Hvordan i huleste vet du det? Bare fordi mange av dem har slitte og skittende klær, så trenger det ikke nødvendigvis å bety at de er farlige eller kriminelle.

Jeg husker godt da jeg var liten, så ville jeg gi penger til uteliggere. Uansett om jeg hadde små mynter, så ville jeg alltid gi om jeg så en. Jeg syntes det er forferdelig vondt å se mennesker som går forbi og ser stygt på dem. Kanskje de har opplevd noe tidligere med en uteligger, eller så er det en annen grunn. Et smil koster ikke penger, et smil kan gjøre dagen til en uteligger dobbelt så mye bedre. Et smil betyr så mye og det smitter fort! Jeg fikk et smil tilbake med engang, det var det ikke noe tvil om. Jeg tror uteliggere setter mer pris på et smil, enn mange andre der ute som kanskje har bra jobb og god råd. Jeg syntes det var godt å gi han et smil, for det trengte han!

Hvis jeg hadde vært uteligger og jeg hadde vært desperat etter å finne flasker i søppelkasser, så hadde jeg satt mye mer pris på et smil enn ikke noe. Jeg hadde blitt så glad og jeg hadde fått en dobbelt så mye bedre dag. Jeg tror de fleste av oss hadde tenkt det samme. Hvordan hadde du likt om du var en uteligger, også stirrer folk stygt på deg hver enste dag? Du hadde nok blitt glad for DET ENE SMILET du så den dagen tenker jeg! Heldigvis har jeg ingen planer om å bli en uteligger, men nå snakker jeg bare generelt om jeg hadde vært en. Det er ganske sårbart å se uteliggere hver eneste dag og tenke at de lever slikt. Det skal ikke så mye til for at en fattig person, eller en uteligger ble glad. Det var det jeg skulle frem til. Et smil trenger ikke nødvendigvis bety at du syntes den personen var fin, eller kjekk, men at du bare ville gi personen et smil nettopp fordi du syntes personen fortjener det. Kanskje han ikke fortjente det, kanskje han gjorde. Jeg liker å smile for å gjøre andre glad. Jeg ville han skulle føle at han ble sett og det ble han!

Gjerne lik/del!! :)

SELVOPPTATTE IDIOTER

Hei!


Dette innlegget her skriver jeg IKKE fordi jeg er sammen med en utlending, men nettopp fordi jeg er dritt lei av at alle utlendinger skal bli behandlet dritt bare på grunn av at de er fra et annet land enn oss. Det er nok mange av oss norske også som blir behandlet dritt, men dette er ikke det jeg ønsker å snakke om akkurat nå. Jeg er dritt lei av å se og høre om utlendinger som blir behandlet dritt. Greit nok at de kommer fra utlandet og "tar over" vårt land, men nei det gjør de ikke. Alle mennesker har full menneskerett til å leve trygt og godt, ikke bare vi idiotiske norske mennesker. Ja vi har det utrolig godt her vi bor, her er det lite og alt er bra her, sier alle. Jeg mener at uansett hvilket land, så er det ikke trygt. Ting kan skje over alt, jeg mener hallo hva skjedde ikke på Utøya i 2011?? Dette var til og med en norsk mann som gjorde, wow det hadde dere vell aldri trodd. Alle rasister mener jo at norske folk, eller "hvite mennesker" gjør ingenting. Man kan dessverre ikke ta alle under samme kam, men helt ærlig. Tror dere at alle disse flyktningene som kommer til Norge er terrorister? Jeg kan trygt si at alle dem er ikke det, jeg vet ikke om noen kommer for å gjøre faenskap, men man kan ikke tro at alle er terrorister bare fordi du har hørt om hva som skjedde i landet der de kom fra. 

Jeg ser mange ganger utlendinger som blir blikket, mange som ikke blir respektert der ute, noen setter seg lengre bort om utlendinger setter seg ved siden av dem og mange krever mer og forventer ekstra. Hvorfor er det slik og hvorfor har det blitt slik? Jeg fatter ikke at det går ann å være så sinnsykt selvopptatte idioter. Anders Breivik har gjort mer enn noen andre her ute og han var en person. Hvor mange mennesker gikk ikke bort? Alt for mange. Jeg er ikke rasist og har aldri vært det heller. Jeg er glad i alle mennesker. Ingen mennesker er like, men i det indre er vi alle prikk like. Vi må behandle alle mennesker likt og slik dere behandler utlendinger er ikke greit i det hele tatt. Ingenting er greit, uansett hvem mennesker det er! Det er nok mange utlendinger der ute som er frekke, slemme eller voldelige, men det finnes også mange hvite mennesker som er sånn også. Jeg tenker, før dere i det hele tatt sier noe tenk over hvordan og hva du sier. Disse utlendingene kan ha opplevd en del som du ikke helt kan forstå, nettopp fordi i dette trygge lande som vi bor i skjer det ikke like mye og det er fordi Norge er lite, Norge er trygt og nesten ingen vet om landet vårt. Jeg syntes mer synd på utlendinger og jeg har mer respekt for dem, enn for dere som er ekle mot dem. Jeg har hatt sykt mange venner fra utlandet, nesten bare utlendinger. 

Det er utrolig mange barn som kommer hit. Jeg skjønner at foreldre kommer til et trygt land, nettopp fordi de ønsker at barna skal vokse opp i et trygt land og være i sikkerhet. La oss i at jeg har to barn og det skjer mye i landet mitt, som bomber osv. Da drar jeg selvfølgelig med familien min til et dobbelt så tryggere land, for å sette meg og familien min i sikkerhet. Hva hadde dere gjort? Helt ærlig, ingen av dere hadde blitt i landet deres om det er noe som skjer i nærheten av huset deres. Jeg vedder 80% på at dere hadde dratt til et tryggere land om dere hadde sjansen, ja for denne sjansen har nemlig alle disse utlendingene. Jeg syntes det er utrolig bra at de kan få sjansen til det, men jeg syntes at Norge har sluppet inn litt for mange ja. Vi har ikke kontroll og Norge sier det vil skje noe, fordi de mistenker noen terrorister. Jeg er ikke rasist på grunn av det jeg sa der, men jeg syntes Danmark, Finland også bør slippe inn flere. Jeg vet ikke helt hvordan det blir her i Norge, ettersom det kommer inn så sinnsykt mange og dette kommer til å skje hvert eneste år fremover. Men jeg håper at alle kommer i sikkerhet og blir fornøyde og takknemlige for at de har muligheten til å komme hit. 

Jeg er sammen med en pakistaner. Han er verdens snilleste, verdens godeste og herligste. Bare fordi han kommer fra Pakistan, så er ikke han slem, så er ikke han voldelig og dreper meg. Det er så latterlig, ingen har sagt noe om dette, men det er mange som snakker slikt om andre. "Hva om han har tenkt til drepe deg?" ja wow hva om, hva om. Det er liten sjanse for det for å si det sånn. Norske gutter/menn, jenter/kvinner kan også være voldelige og slemme mot partneren sin. Det spiller ingen rolle hvilket land du er fra. 

Hva syntes du? /   /  Hva er din mening?

Gjerne lik/del!!!

ALT SKLIR INN NÅR DET GJELDER BLOGGEN!

Hei!

Jeg vil bare takke dere leserne mine for alle de fine kommentarene på innleggene jeg har lagt ut i det siste! Jeg har fått utrolig mange gode og hyggelige meldinger, og det er alltid like koselig å få meldinger av dere. Jeg blir så glad av å høre at dere elsker bloggen min og meg, at dere syntes jeg blogger bra og at jeg er flink! Det hjelper meg kjempe masse og jeg får mer lyst til å blogge. Blogg lysten min er helt på topp og jeg har motivasjon hver dag, endelig. Jeg hadde så mye motivasjon før og jeg gledet meg til hvert eneste innlegg jeg skulle skrive til dere, men etterhvert så stoppet lysten og motivasjonen min. Den har heldigvis kommet tilbake og her er jeg helt fullt tilbake. Jeg håper dere er glade for at jeg har begynt ordentlig igjen, for dette tar alltid god tid for hver og en blogger der ute! Jeg er takknemlig for hver eneste positive tilbakemeldinger og jeg blogger bedre om jeg får komplimenter, sånn er det nok med de fleste. 

Jeg vil takke alle dere der ute som tar dere tid hver dag for å lese bloggen, jeg kan se akkurat hvilket innlegg dere leser og hvor mange som leser. Det er utrolig morsomt, for blogg.no har ble oppdatert for en stund siden. Jeg ser mange som leser innleggene mine på kvelden og tusen takk for at akkurat du tar deg tid til å lese på en kveld. Det er nok ikke alle som gidder sånt, men tusen takk dere. Jeg setter stor pris på dette og jeg føler at jeg trenger å takke dere, for dere gjør dagen min så mye bedre når dere leser det jeg skriver. Jeg bruker alltid god tid til å skrive og tenke gjennom hva jeg leser. Jeg bruker lang tid på å skrive, så det kan ta opptil 1-2 timer, kanskje mer om jeg føler for å skrive et langt og godt innlegg! Ihvertfall alt skir inn hver gang jeg skal skrive, jeg har alltid noe å skrive om og jeg ser dere har vært veldig interesserte i det siste og det er kjempe koselig!! :)

Jeg merker at jeg er helt utslitt, selv om vi liksom ikke har gjort så mye på skolen, men hjernen vår får så mye informasjon, vi må lytte mye og tenke mye, bruke hjernen. Jeg blir veldig sliten av det, så det er ganske så deilig å komme hjem og bare blogge. Når jeg blogger så tenker jeg aldri så mye at jeg blir sliten, alt bare sklir inn og jeg må aldri tenke over hva jeg skal skrive om. Det kommer som oftes av seg selv om man er veldig vandt til å blogge fra før av! Jeg kan jo selvfølgelig spørre om tips, for jeg vil vite hva dere vil jeg skal blogge om og hva dere er interessert i. Men jeg blogger alltid om mine egne følelser, tanker, meninger og personlige ting. Jeg føler noen ganger at ting kan bli for personlig, men det er faktisk sånn det er å være blogger. Ikke det at man må blogge om personlige ting, men det man vil skrive blir fort personlig! Jeg håper ihvertfall at dere liker bloggen min og bildene jeg har i innleggene mine. Vell idag ble Joshua med meg hjem, vi droppet trening fordi jeg hadde ikke spist noe på skolen og hadde heller ikke penger til noe der og da. Jeg ble svimmel og dårlig, så vi dro rett hjem til meg! Vi spiste litt, deretter tok vi litt bilder som dere ser nedover i innlegget. Jeg syntes Joshua er super flink til å ta bilder, så jeg er glad jeg kan få litt hjelp av han også om jeg trenger det. Vi har ikke gjort så stort idag, men nå har vi nettopp spist middag og det var godt. Det var nemlig chicken tandoori! Jeg gleder meg alltid til middag, om det er noe godt! Jeg tenker å ta en dusj etterpå når Joshua har dratt, så ta meg en kopp te som vanlig. Jeg sovnet ikke igår da jeg trodde jeg skulle, som jeg skrev i innlegget at jeg trodde at jeg kom til å gjøre siden jeg var så sliten og trøtt. Igår så la jeg meg drit sent og det gjorde jeg idag også! Om jeg husker riktig, så la jeg meg klokken halv 2. Jeg sov helt ubeskrivelig godt og det er så lenge siden jeg har sovet så godt. Både igår og idag, shit jeg sov så godt og våknet ikke noe på natten. Helt merkelig, for det skjer egentlig aldri! 

Imorgen er det fredag jippi!! Jeg vet ikke hva planene til meg og Joshua er, men jeg har snakket med en venninne, så det blir kanskje til at vi møter en venninne av meg og hennes kjæreste, også sovet vi sikkert hos en av oss i helgen. Det er alltid koselig i helgene, ihvertfall hos Joshua for da pleier jeg å spille gta og jeg elsker det hahah! Jeg er helt hektet når jeg først starter å spille, ikke bra uff.. Men det er gøy da, så jeg gleder meg nesten alltid til vi skal til han. 


Hva syntes dere? 

VI ER FLINKE I FORSKJELLIGE TING

Hei!

Det er så mange som klager på andre, men likevel så klarer de det ikke noe bedre selv. Vi alle er forskjellige og vi har forskjellige kunnskaper. Vi alle kan forskjellige ting og er kanskje bedre på andre ting. Det er mange ting jeg føler at jeg ikke er noe god i, men jeg vet godt at det er mange ting jeg også er god på. Man skal ikke tenke så negativt om seg selv, for du kan sikkert mer enn det du tror at du kan. Det handler om å utforske og prøve seg frem, så ser du nok at du klarer mer enn du hadde troen på. Bare ha troen på deg selv og hva du liker og ønsker å oppnå, så til slutt når du målet ditt. Jeg f.eks hadde aldri i livet trodd at min blogg skulle havne på 1.plass i 3 dager. 3 dager på 1.plass var nok for meg, for jeg nådde målet mitt og målet mitt var å havne på 1.plass en eller annen dag. Det gjorde jeg og takket være meg selv som hadde troen på meg selv, så klarte jeg det. Det samme gjelder skolen, ha troen på deg selv. Jeg derimot har ikke veldig stor tro på meg selv, at jeg klarer det jeg vil, men noen ganger klarer jeg faktisk mer enn jeg hadde forventet og det er en så deilig følelse å oppnå det man ønsker. Jeg har jobbet hardt med bloggen, men kanskje ikke like hardt nå. Jeg husker at jeg hver dag etter skolen tok opp kameraet mitt og stativet og tokk massevis av bilder. Jeg tok bilder alt fra dagens antrekk, maten min, innkjøpene mine og sminken min. Jeg tok ihvertfall veldig mye bilder av dagens antrekk, hver eneste dag gjorde jeg det og det kan dere nok sjekke selv om dere går på arkiv fra 2013. Jeg jobbet hardt og fikk mye tilbakemeldinger. Jeg har alltid hatt troen på akkurat det med at jeg kommer langt med det jeg liker å gjøre, fordi jeg liker det da selvfølgelig. 

Jeg sliter med matte, jeg er veldig dårlig i det, men jeg er flink i mye annet. Jeg er flink til å vise empati, kjærlighet, omsorg og jeg er veldig flink til å lytte. Jeg vil si jeg er mer flink i ting, enn jeg er dårlig. Jeg er mer flink i personlighet, hvordan man bør være. Jeg er mindre flink i skoleting, med mindre jeg liker det. Jeg er flink i norsk og jeg er flink til å skrive. Det er mye man kan ramse opp om seg selv som både er negativt og positivt, men det orker jeg ikke å gjøre nå. Det er nok ikke så interessant for dere, så da velger jeg heller å skrive videre. 

Jeg vet at vi alle kan komme lang bare vi vil. Se på Justin Bieber f.eks, han var fattig og ble mobbet for det. Han var flink til å synge, danse og mye annet, så valgte de å filme han og legge ut video på youtube. Hvis Justin ikke hadde villet synge, eller stått på, så hadde han ikke kommet så langt. Vell han trengte egentlig ikke gjøre så stort, for å bli verdens kjent, men verdens kjent ble han. Det at du er fattig eller rik har ingenting å si på om du når målet ditt. Jeg har mange flere mål i livet mitt og det er å jobbe hardt, få meg en fast god jobb, tjene penger, flytte ut i en leilighet og få meg barn. For at jeg skal nå målet mitt, så må jeg jobbe, jobbe og jobbe. Jeg kan ikke flytte ut, få barn eller gifte meg, om jeg ikke jobber på skolen. Vi alle har et mål her i livet og dette er målet mitt. Jeg ønsker alt godt for min fremtid og får at jeg skal lykkes her i livet. 
Hva syntes dere? /   /  Hva er målet ditt?

VI TRENGER LÆRERE MED EMPATI

Hei!

Det er en ting jeg vil snakke om og det er lærere og de andre som jobber på skolen. Det er så mange lærere som er dårlige, så mange lærere som ikke viser interesse for elevene, eller gir positive tilbakemeldinger. Lærerne ser som oftest på det negative eleven gjør og ser ikke alltid det gode dem gjør. Lærere bør heller legge vekt på det positive, enn det negative hele tiden. Jeg husker jeg hadde en sinnsykt god lærer. Hun var følsom, hun ga kjærlighet, var flink til å lytte og tok seg ordentlig tid til å hjelpe elevene. Det var virkelig den beste læreren jeg noen gang hadde hatt og det er slike lærere det bør være over alt. Denne læreren hadde vi alltid så god samtale med og hun lo alltid med oss. Vi hadde det alltid koselig og hun var alltid i godt humør og det hjalp oss til å trives mer på skolen! 

En lærer skal være en man har tillit til - en man tør å snakke med. En lærer skal lytte til eleven, bry seg om hva dem sier og vise interesse for hva eleven liker å gjøre eller hva eleven driver med. En lærer skal være et forbilde - en som er flink til å lære bort. Lærere skal forklare, begrunne og vise hva de mener, om elevene ikke forstår hva læreren mener. Det verste jeg vet om er en lærer som ikke har noe som helst svar på det jeg spør om, eller ikke vil svare fordi vi skal "lære" det. Vi elever lærer ved å stille spørsmål også og jeg kan være ærlig med å si at jeg har stilt mange spørsmål gjennom skoleårene. Jeg lærer mer og forstår dobbelt så mye bedre vet at jeg stiller spørmsål, enn at jeg bare sitter der og ikke tør å spørre. Det er faktisk veldig mange elever som ikke tør å spørre læreren sin, fordi de er redde for at læreren skal syntes du er dum, eller at læreren skal svare frekt. Det har jeg opplevd en del ganger og det gjør meg usikker på læreren. Jeg har hatt noen gode lærere oppover årene. Lærere som har jobbet hardt for at jeg skal komme meg lengre opp og lærere som har gjort skoledagen min mye bedre. Jeg har også hatt lærere som ikke har lært meg noe - lytter ikke, viser ikke omsorg eller empati. Empati er det viktigste og det bør alle lærere ha, men det er ikke mange som har det. Det er fler som er kalde og harde. Jeg har ikke opplevd mange av dem, men jeg har hatt en kald og hard lærer. En lærer er en som er glad i elevene sine og ikke bare sier det, men viser det. Det er veldig viktig. Vi er på skolen hver eneste uke, greit nok vi har mye ferier og planleggingsdager, men vi er mesteparten av tiden vår på skolen. Vi burde trives her og det skal ikke så mye til. Hvis du ikke har det så bra på skolen, ikke har venner eller du blir mobbet, så er faktisk det viktigste at man har en lærer som stiller opp og sier ifra, ikke bare snakker med elevene som mobber, men tar opp et ordentlig møte. Unnskyld meg, men jeg misliker lærere som ikke klarer å snakke høyt om det er noe alvorlig som skjer i klasserommet. 

Jeg hadde satt stor pris på om en lærer spurte meg om hvordan det går med meg og ikke bare spør fordi de "må" og bare vil ha et svar. Ta intiativet og vis empati til dine elever, du er trossalt en del av våre elevers hverdag. Læreren burde kjenne elevene, bry seg om deg og ta hånd om deg. Lærere bør ikke forvente så sinnsykt stort, når de ikke er flinke til å lære bort. Hvis det er en veldig god lærer, så kan læreren forvente mye av eleven, for da vil lærerne vite hva eleven klarte å lære og hva læreren er flink til å lære bort.


Gjerne lik/del!!

BARN KAN OPPFØRE SEG BEDRE ENN DERE!Hei!

Jeg er en utrolig glad person. Jeg smiler ofte og jeg har hørt jeg er en gledesspreder. Det er alltid godt å få andre til å le eller bli glad. Jeg smiler uansett. Uansett om du en eller annen gang har kalt meg dritt, eller gjort meg noe vondt. Jeg vil smile til deg, selv om du kanskje ikke liker meg. Det betyr ikke at jeg liker deg heller, bare fordi jeg smiler. Jeg smiler fordi jeg er en glad person og det er hyggelig å gi andre et smil. Jeg får sjeldent det "smilet" tilbake, men jeg smiler for det. Hvis du har en eller annen gang vært frekk mot meg, eller gjort meg noe og du ser meg smile, så betyr det at jeg tilgir deg eller at jeg lar saken ligge. Det er veldig sjeldent jeg blikker. Jeg tenker utrolig ofte og setter kanskje blikket mitt rundt omkring, også tror noen at jeg blikker dem, men nei. Der og da er jeg faktisk i dype tanker, jeg tenker. Jeg smiler til alle jeg vet om, alle jeg kjenner. Jeg er ikke den typen som blikker, nei uff det er jeg ikke. Det er så barnslig. Hva betyr blikket du gir andre? Det frekke blikket? Betyr det liksom "æsj jeg liker deg ikke" eller "fyfaen se på deg". Jeg har aldri skjønt helt greia. Jeg vet ikke hva blikket innebærer, eller jeg vet det er negativt, men hva det betyr vet jeg dessverre lite om. 

Jeg tror personer som kjenner meg ser på meg som en glad person, en som smiler mye. Jeg har alltid så lenge jeg kan huske, akseptert alle mennesker som er rundt meg. Det er en god egenskap. Jeg har sett mange som ler av de med sykdom, jeg skjønner ikke. Du skal ha respekt for alle som er rundt deg. Du kommer til å møte på så sinnsykt mange forskjellige mennesker gjennom livet ditt og du velger å le av en uskyldig person med downs syndrom? Det er så mange som gjør narr av de med syndrom, eller andre sykdommer. Jeg har alltid hatt respekt for de, for de har aldri gjort meg noe. For å si det sånn så er vi de friske menneskene så egoistiske. Vi tenker bare på oss selv, hva vi vil, hva vi vil ha og hva som er best for oss. En person med en sykdom har aldri vært frekk mot meg eller gjort meg noe vondt, så for å være ærlig så er det du som er den unormale her. Du som mobber, du som gjør narr av andre som ikke har gjort deg en shit. Jeg forstår virkelig ikke du, ja du ja! Hva du vil oppnå i det stakkarslige livet ditt om du skal holde på sånn. Hvis du er 13 år og mobber en person med en sykdom, og senere kommer og sier til folk at "ja men herregud jeg var 13 år da", så hjelper ikke det noe særlig. 13 åringer kan fint oppføre seg voksent. Allerede når du er 5 år, så vet du at slik oppfører man se bare ikke. 5 åringer vet ikke så mye, men de vet godt at man mobber ikke noen med en sykdom, heller ikke andre mennesker som er friske. Men du som er 13 eller 18 år vet bedre enn dette. 

Hvem som helst kan bli mobbet. Enten om du er fattig eller rik, stygg eller pen, smart eller dum. Det handler bare om hvem person du velger å være. Er du en person som oppfører seg som en drittsekk mot andre, så selvfølgelig får du dritt tilbake da? Du kan ikke oppføre deg slemt og forvente det gode. Denne sitaten lærte jeg meg da jeg var yngre: Gjør mot andre, det du ønsker at andre skal gjøre mot deg. Jeg gikk ofte rundt som liten og tenkte "hvordan ville jeg at andre skulle være mot meg?". Jeg ville at andre skulle være snille. Det var det eneste. Jeg var snill mot alle, men hvorfor var aldri noen snill tilbake? Jeg tror at dere der ute som ikke har lært noe respekt for andre, har hatt eller har det forferdelig hjemme eller vondt med dere selv. 

Hva er din mening? /  /  Hvordan er du?

ANNA RASMUSSEN GJØR EN KJEMPE JOBB!

Hei!

Jeg bare fatter ikke hvorfor det skal være så mange som skal være frekke mot Anna Rasmussen, som eier mammatilmichelle.blogg.no. De fleste av dere leser nok bloggen hennes, men jeg har egentlig ikke lest så mye før, men nå i det siste har jeg begynt å lese. Hun skriver veldig mye bra, hun deler store deler av livet sitt og det er faktisk slik det er å være en stor toppblogger. Grunnen til at de på topplisten er der de er, er egentlig bare på grunn av at de deler mesteparten av livet sitt. Jeg syntes Anna er utrolig sterk, hun er nok en veldig veldig god mor. Man kan ikke bare dømme Anna bare fordi hun er ung og har snart sitt tredje barn med forskjellig gutt. Anna takler situasjonene hun er i, kjempe godt. Jeg syntes hun er flink til å blogge og at hun enda ligger så høyt oppe. 

Hvorfor skal man slenge dritt om små barn? Små barn som ikke klarer å snakke, ikke klarer å forstå. Det er så sinnsykt barnslig gjort av dere der ute som har drevet å slengt dritt. Barn fortjener ikke å gjøre slikt, hva har de gjort deg? Jeg leste Anna sitt innlegg der hvor noen hadde sagt at Michelle er mye penere enn William. Min mening er at de begge er like pene, på forskjellige måter. De er jo forskjellige, fordi de har forskjellige fedre og sånn er det jo bare. Anna skal ikke trenge å få dritt kommentarer, bare fordi dere har det dårlig med dere selv eller fordi dere kjeder livet ut av dere. Jeg fulgte mye med på bloggen til Anna før, da Michelle var baby. Jeg syntes det er godt gjort å snart ha tre barn, holde en blogg gående og samtidig få så mye stygt mot seg. Jeg sier bare, skjerp dere altså. Dette her er dere for gamle til, uansett hvilken alder. Alle er for gamle til å slenge stygge kommentarer om små barn. Det jeg aldri har skjønt er, hvorfor lese blogger når du bare skal komme med det negative? Har du ikke noe fint å skrive, så ikke skriv noe. Du kan godt syntes at mange bloggere er dårlige, eller at ting er negativt med bloggeren, men hold det for dere selv. Dere kommer ikke langt i livet med å drive på slikt. 

SLITER MED SØVNPROBLEMER

Hei!

Jeg sov skikkelig dårlig inatt, jeg drømte om skrekkfilmer og snudde meg rundt hele tiden. Jeg klarte ikke ligge stille og jeg våknet til at jeg tydeligvis snakket i søvne. Hvis jeg snakker veldig lenge i søvne, så merker jeg at jeg begynner å våkne. Jeg føler at jeg aldri kan sove i fred og ro, uten at jeg enten må drømme om noe skikkelig fælt eller snakke i søvne. Det verste jeg vet om er faktisk det å snakke i søvne, for da hviler jeg jo ikke. Kroppen er i energi og hjernen jobber, hjernen min og kroppen min hviler ikke alltid hver natt. Jeg føler meg aldri uthvilt og tenk hvor slitsomt det er? Jeg føler at når jeg egentlig skal sove og når jeg liksom tror at jeg har "sovnet", så sover jeg egentlig ikke. Jeg hører alt, det er som at jeg bare lukker øynene uten å sovne. Jeg har nesten aldri den søvnen, der jeg sover godt og aldri våkner opp på natten. Jeg våkner opp minst 5 ganger nesten hver natt og det er så utrolig kjedelig. En "god søvn" for meg er å komme i dypt søvn og det er nok mange av dere som er heldige nok til å få den søvnen. Jeg bruker drit lang tid på å sovne også, og det er også noen av tingene som irriterer meg. Helt fra jeg var yngre har jeg brukt sykt lang tid på å sovne, med mindre jeg ble kilt på magen da, som jeg ofte ble av mamma før. Jeg bruker kanskje en til to timer på å sovne, hvis jeg er heldig så sovner jeg ihvertfall på en time. Hvis jeg er uheldig så sovner jeg kanskje ikke før 2-3 timer. Det kan ofte skje, hvis jeg ikke er så trøtt. Jeg legger meg i senga rundt 22 eller 23 tiden, men likevel så sovner jeg ikke før sånn rundt klokken tolv eller ett! Jeg har søvnproblemer faktisk. Det sliter jeg veldig med og det er grunnen til at jeg ofte blir trøtt på dagen, jeg kan se sliten og trøtt ut.. 


Jeg vet at det er mange som sliter med søvnproblemer, men mine søvnproblemer er ganske ille. Fra jeg var liten har jeg sparket fotball i søvne, snakket høy og gått i søvne. Jeg vet ikke hvorfor dette er slik, men jeg kommer kanskje ikke dypt nok i søvnen til at jeg sover godt. Jeg kan ærlig si at jeg sover dobbelt så mye bedre når jeg sover med noen, for det er noe med det at da føler jeg meg trygg? Jeg vet ikke, men jeg er vell veldig vandt til at mamma sov ved siden av meg da rett og slett. Mamma har sovet mye sammen med meg fra jeg var liten og jeg syntes det er koselig. Jeg og mamma har nært mor og datter forhold. Mamma sov sist hos meg i forrige uke, fordi jeg var litt trist og sliten den dagen. Jeg tror ikke det er veldig sunt å sove med barna sine når de er små, for da kan de bli for vandt til å måtte sove med noen og det kan nok ødelegge søvnen senere og gi barnet søvnproblemer. Jeg vet ikke, men det er noe jeg tror. Jeg sover veldig godt med Joshua, med venninner og mamma. Ja jeg føler meg rett og slett tryggere, og jeg sover mye bedre. Det er noe med tryggheten mamma ga meg da jeg var yngre, ved at det er trygt å kunne sove med noen. Barn blir fort vandt til ting og etterhvert kan det ikke ta slutt med det. Etterhvert vil barnet slite og det er det jeg gjør nå. Jeg sliter med søvnen og det er ikke på grunn av mamma, men på grunn av meg selv fra jeg var liten. Mange små barn vil sove med mamma eller pappa og det har blitt slik, jeg sover bedre med noen. Når jeg sover med Joshua, så våkner jeg så og si aldri på natten. Jeg sover så sykt godt og det er så sjeldent vi sover sammen, eller det er jo hver eneste helg og hver ferie. Men nå må vi tenke på at skolen er hver dag og det er da jeg trenger den gode søvnen, men den får jeg ikke. 

Jeg husker engang da jeg var så våken midt på natten, jeg var helt våken. Jeg trodde klokken var 07.00, fordi jeg sjekket mobilen og tydeligvis så jeg at det stå 07.00. Klokken var egentlig bare 03.00 på natten. Jeg var helt våken, men av meg selv trodde jeg tydeligvis at klokken var så mye. Jeg begynte å kle på meg og sånt, helt til jeg sjekket mobilen. Klokken var bare 03 på natten. Da var det av med klærne med engang. Jeg følte at det var litt deilig at klokken heldigvis ikke var så mye, men jeg var våken og klar for å dra på skolen. Jeg ble på en måte lei meg, for at jeg måtte legge meg igjen. Jeg hater å sove, for søvnen min er så dårlig. Jeg gruer meg til natten hver dag, eller kvelden for da må jeg legge meg. Jeg legger meg aldri i sengen før drit sent, for jeg sovner ikke før på natten uansett. Da har jeg aldri sett en grunn til å legge meg klokken 21 i sengen, for da sovner jeg ikke før om 3-4 timer uansett og det er jo drit kjedelig å bare ligge i senga med mindre du er hekta på en serie på netflix! 
Hvordan er din søvn?

SKAM - MINE MENINGER

Hei!

Jeg vil først starte med å si mine egne meninger om skam serien. Jeg syntes det er utrolig bra jobbet at denne serien ble laget, for det trenger vi. Det er virkelig bra at noen serier her ute faktisk innebærer hvordan vi ungdommer har det idag, for skam viser veldig mye av det som skjer rundt oss ungdommer idag. Jeg syntes ihvertfall det er bra at den ble laget i Norge, for her trenger vi egentlig mye mer serier som handler innebærer ungdom, skole, drama, gutter, fester og hverdagslige ting. Det gjør at vi ungdommer interesserer oss mye mer i hvordan vi unge faktisk har det idag. Jeg vil ikke si at det fleste av oss har det slik som dem, men jeg selv syntes de får frem mye av det som skjer i våre hverdager. Skole, drama, gutter, fester og slike ting skjer i de fleste ungdommers liv. Jeg ser på skam og jeg er rimelig imponert over hvordan skuespillerne er, det er så spennende og det er gøy å følge en hver persons dag. Jeg har fulgt med på jenter som også er en serie, men mest for de som er litt yngre. Dette er en litt mindre spennende serie, ettersom disse personene i serien er nokså unge. Jeg syntes det er bra at dem har laget en serie for både de unge og for de som er litt eldre. Jeg følger med på både jenter og skam, men skam får virkelig en tommel opp fra meg. Foreldre bør egentlig følge med på serien sammen med ungdommene sine, så foreldrene kan se hvordan hverdagen og hvordan ungdommene har det idag. Det er jo trossalt det meste som skjer der, som skjer i våre dager også! Men jeg føler at de burde vise mer mobbing, mer folk som selvskader seg, noen som stjeler og mer av det som skjer i virkeligheten. Da tror jeg fler ungdommer hadde sett på, for det er mye av dette som også skjer i våre liv.

Jeg husker da jeg var yngre så var det af1 og det så liksom alle sammen på, det var så utrolig spennende. Denne serien kommer nok de fleste av oss til å huske, for den var også super bra! Den varte i flere år og jeg syntes det er bra at slike ting varer lenge, for både barn og ungdom setter seg så inn i dette og det vil vell egentlig bare si at de gjør en kjempe jobb. For å være ærlig, så er det ikke så lenge siden jeg så på af1, for jeg liker den enda selv om den kan bli litt for kjedelig i lengden nå som jeg har blitt eldre. 

Jeg selv tror det er veldig veldig sunt at vi ungdommer ser på norske ungdomsserier, for det gjør at vi føler at vi ikke er de eneste som gjør sånn og sånn. Selv om vi ser i virkeligheten at mye er vanlig og mye er normalt å gjøre, så er det sunt for oss å følge med på noen norske serier. Jeg gleder meg til hver eneste episode, men det er jo ikke alltid seriene er like morsomme å se på, men jeg setter meg ofte i situasjonene og alt som skjer. Jeg lever meg virkelig inn, ler, smiler og får noen ganger frysninger av noen klipp. Min favoritt i skam er nok Nora og William akkurat nå, nå som det har skjedd noe mellom dem. Jeg håper virkelig at denne serien fortsetter lenge og at episodene varer mye mye lengre. Det blir så kjedelig når klippene varer så kort, for da glemmer man ofte om hva som har skjedd, ihvertfall når det tar sin tid før en ny video kommer ut!
Hva syntes du om skam? 

HVORDAN FÅ EN REN OG PERFEKT INSTAGRAM FEED!

Hei!

Jeg tenkte å snakke litt med dere om hvordan man kan få en ren og perfekt instagram feed. Det er mange forskjellige måter å gjøre dette på, noen velger å ha bildene hele, noen velger å bruke instasize, noen vil bare ha den vanlig firkantet og det finnes mange måter å gjøre dette på. Jeg har nylig startet å få litt renere bilder. Jeg redigerer de fleste av mine bilder på VSCO cam, for der er det mange fine filter, også deretter går jeg over på en app som heter Facetune. Der lysner jeg opp alt som er hvitt, som vegger, møbler, genseren min for eksempel eller bordet. Jeg gjør ikke tennene mine hvitere, men jeg gjør øynene mine hvitere. Alt dette gjør at bildet ser så mye mer profesjonelt ut! Dette startet jeg med fordi jeg sjekket litt rundt på youtube om hvordan man kan få en finere instagram feed og der kom det opp at det var flere kjente youtubere som bruker Facetune til å lysne alt som er hvitt. Det hjelper faktisk så mye mer og hjelper deg til å få en hvitere feed. Jeg la ut veldig mye forskjellige bilder på instagram før, som da gjorde at min instagram så veldig rotete ut. Dette har hjulpet meg mye og nå liker jeg bare instagram mye mye mer etter at jeg fant ut at man kunne gjøre dette! Jeg tenker å legge et bilde under i innlegget her, så dere kan se hva dere syntes om de bildene jeg har lagt ut på instagram, de bildene jeg har lysnet opp. F.eks hvis jeg har laget meg mat, eller laget meg te, eller vil ta bilde av noe, så legger jeg det på et hvitt bord. Bordet ser hvitt ut, men på bildet blir det faktisk mye mere gult og jeg ønsker å ha bildene mine mye mer hvitt! Et lite tips til er at dere også bør ha bildene like store. Jeg har nå valgt å bare ha mine bilder helt firkantet, slik at det ser mer ryddig ut. Nedover i min instagram feed kommer de annerledes bilder, i forskjellige størrelser og varianter. Dette har jeg nå sluttet med, etter at jeg likte den nye måten å fikse feeden min på! Hvis du skal ta bilde av noe, så legg det helst på et hvitt bord, eller noe som er hvitt. Hold kameraet rett, slik at det ser ordentlig ut, for hvis du skal ta bilde av en bil f.eks så er det litt viktig at mobilen din holdes rett, ellers ser det helt rart ut. Med mindre du vil ha bildet på siden, da ser det greit ut! Men ikke sånn at man ser at du har holdt det skjevt, men prøvd å holdt det rett om dere skjønner! Dette er noe jeg syntes høres bra ut da, for dette gjør jeg selv også. Jeg tar mer selfies, bilde av det jeg spiser/drikker, eller har kjøpt som regel. Dere kan jo egentlig bare sjekke ut min instagram om dere ønsker å se hvordan jeg har min feed. Den er låst, så hvis du vil se, må du følge. Jeg godtar ikke de med useriøse profiler, som ikke har ekte navn og null profilbilde. Dette gjør jeg kunn for mitt beste, for å sikre min konto og meg selv! 

Lys og vinkel er viktig. Det er som jeg har skrevet over her. Det er egentlig alt som skal til for å få den perfekte instagram feeden, syntes jeg ihvertfall! 
Trykker du deg inn på kontoen @nordicleaves på Instagram, får du opp lyse og inspirerende bilder. Det hun tar mest bilder av er interiør, mat og mote, slik som på bloggen hennes. Bildene hennes er rene, pene og enkle, og hun legger mye vekt på lys. Lyset har alt å si når man skal ta et bra bilde, først og fremst godt dagslys. Her må man bare prøve seg frem til ulike tider på dagen og man må gjerne flytte seg litt etter lyset. Det er jeg veldig vandt til, da går jeg som oftest rett foran vinduet. Det er lurt å unngå å ta bilder rett mot solen, med mindre man ønsker den effekten. Nok lys gjør alltid bilder tydeligere! Hvis det er en spesiell ting du vil vise frem, så er det fint å tenke over bakgrunnen. Ønsker du å ha din kopp te eller kaffe i fokus, så synes jeg at det ser penere ut på en hvit eller mørk bakgrunn, uten så mye forstyrrelser rundt. Også vinkel er viktig, men her kommer det litt an på hva man tar bilder av! Jeg liker veldig godt å ta bilder ovenfra, men det fungerer jo ikke på alt. For mat passer det perfekt og det har jeg gjort utrolig ofte. Hashtags er mye brukt på Instagram, men det er likevel ikke nødvendig å fylle opp fem linjer med tags i håp om flere følgere. 

Når du legger ut bilde, så er det best at du holder det naturlig. Når jeg legger ut bilder, er jeg opptatt av at både lys, innhold og kvalitet stemmer. Jeg liker lyse bilder og de må helst bli tatt i dagslys, altså naturlig lys. Bildene må gjerne ha noe med mote å gjøre og jeg vil ha bilder som jeg tror følgerne mine vil like! Bildene må ha god kvalitet, jo høyere jo bedre. Man bør også ta bilde av ting som er gøy, fint eller interessant. Ha et motiv som skiller seg litt ut! Du bør også tenke at det enkle er ofte det beste, for et finest mulig bilde. Ikke overrediger bildene, det er finere når det er litt naturlig. Jeg har sett mange som tar på ekstremt mange forskjellige filtrer og det ser faktisk bare ikke bra ut! For å få flere følgere bør du være engasjert og skille deg ut. Mine tips må være å ta fine bilder, være aktiv, gjerne kommentere på andre sine bilder og like dem. Prøv å skill deg ut fra alle sammen der ute og finn din stil! 

Hva syntes dere?

"Jeg er gravid, 2 måneder på vei"

Hei!

 

Ja, det er 1.april og det er lov til å si en liten spøk som faktisk er morsom. Jeg personlig syntes ikke det er noe gøy når noen tuller med at de er gravide, at de er på sykehuset, at det ble slutt mellom hun og kjæresten, eller at noen de kjenner har tatt selvmord. Det er faktisk ikke slike ting man tuller med. På denne dagen tuller man med noe morsomt som f.eks hvis man er på skitur i skogen, også tuller du med at du skvetter også sier du at det er en elg bak dem! Det er slike ting som er morsomt å tulle med, fordi personen skvetter kanskje også ler du og sier aprilsnarr. Da kan personen le med deg, fordi de trodde på det. Men hvis du gjør en aprilsnarr om at du er gravid, så kanskje personen blir glad? Personen ler ihvertfall ikke med deg om du sier aprilsnarr til at du er gravid! Det er ikke noe gøy å gjøre så de blir lei seg eller sure, for det å være gravid er en stor ting. Det man ihvertfall ikke skal tulle med er å si at noen du vet om tok selvmord, eller om en i familien din gikk bort. Det handler om døden og døden skal man ikke tulle noe med. Uansett hva det er. Det hadde jeg blitt skikkelig sur for om noen hadde tullet med meg om det! Jeg tror de fleste vet såpass at man ikke tuller om døden, for det er faktisk urespektabelt. Jeg husker da jeg var yngre tullet jeg med at det var en hoggorm ved foten dens når vi var på skogstur med klassen og da lo vi alle sammen, det er bare gøy. 

Jeg har lest en del statuser på facebook om at noen er gravide osv og det syntes jeg er veldig teit. Det er barnslig. Hva om noen faktisk prøver på å bli gravide i denne tiden, også kommer dere og skriver en aprilsnarr på facebook for tull? Hva om denne damen som prøvde på å bli gravid og ble det, men mistet barnet? Da er ikke slike statuser så veldig morsomme lengre. Da tror jeg de fleste av dere skjønner hva jeg prater om. Morsomt å tulle, men når det kommer til slike situasjoner der det er noen som kanskje har mistet barnet i magen, så er det for dumt å skrive slikt. Du kan tulle med din mor, far, søster eller bror. Familien generelt, for du kjenner dem og de kjenner deg. Jeg vet at disse personene som skriver sånne tullete statuser om at de er gravide, vet ikke om alle de er venner med på facebook. Da blir det for dumt å poste slikt, for du er kanskje venn med noen som har opplevd en slik situasjon. Bare sett deg inn i situasjonen. Du er gravid, lykkelig og gleder deg til barnet kommer om noen måneder. Så kommer dagen 1.april og du ser en haugevis av statuser om ungdommer som tuller med at de er gravide? Jeg vet at der og da hadde du fått et dunk i hjertet og ikke ledd av denne statusen. For det er jo heller ingenting å le av! Hvis du virkelig hadde vært gravid kjære deg og du visste dette før 1.april, så hadde du vell sagt det før denne dagen kom? Det er ikke slik at når du er noen få måneder på vei, så forteller du hele verden at du er gravid. Ingen gjør som regel det. Alle skjønner at statusen din er aprilsnarr. Hvis jeg hadde fått vite akkurat idag at jeg er gravid, så er det ikke sånn at "nå går jeg til facebook, også skriver jeg en status og forteller at jeg er gravid". Altså hallo, familien og venner får vite det først. Verden får nok vite det senere. Jeg hadde heller ikke skrevet en status på facebook om at jeg er 2 eller 3 måneder på vei, om jeg så hadde vært gravid. Det er ikke noe man skriver 1.april, selv om du er gravid! 
Hva syntes dere? /  /  Har du blitt lurt idag?

HVA SKJER MED VERDEN?

Hei!

For dere som ikke har fått med dere dette, så har instagram oppdatert seg. Jeg vil bare informere dere om at hvis dere ønsker å følge meg, så må dere trykke på de tre dottene inne på min instagram profil og trykke på "slå på varsel om innlegg". Da får dere bildene mine. Dette sier jeg også for de som følger meg og ikke får opp mine bilder lengre. Min instagram er "nathaliemantyla" hvis dere ønsker å følge. Der legger jeg ut bilder nesten hver dag, så jeg er veldig aktiv der. Jeg syntes det er så utrolig teit at instagram har blitt oppdatert slik at det kunn er de beste bildene som dukker opp, med mindre du har slått på varsel om innlegg på de du vil følge. Jeg tenker at instagram burde ikke bestemme eller legge en regel over hvilke bilder som er fine nok til å vises frem! Dette er faktisk mobbing, på en måte. Hvis man ikke er fin nok eller ikke klarer å ta så bra bilder, så vises ikke dine bilder frem med mindre noen har slått på varsel om å få se dine bilder? Jeg syntes det er bra at apper oppdaterer seg og blir nyere og bedre, men dette var faktisk ikke noe bra i det hele tatt. For noen dager siden så bladde jeg nedover på min feed og det bare bare bilder som kjendiser hadde lagdt ut, eller kjente bloggere. Kunn de med mange likes og kommentarer. Vell grunnen til at disse kjendisene har mange likes på sine bilder er jo nettopp fordi de er kjente og det samme med kjente bloggere. Det er ikke alltid jeg liker bildet til en kjendis fordi bildet er fint, men fordi det er en kjendis. Jeg føler ingen must, men det bare kommer seg automatisk. Så det vil da si at bilder med mange likes og kommentarer, de bildene får komme først fordi de er enten kjent, eller så er de super spesielle!! Verden har blitt helt rar, plutselig begynner instagram med dette liksom.Det er faktisk nok med alt som skjer utenfor nettet. Vi opplever mye press med stil, mote, skjønnhet, sminke og hvor mye penger du har. Dette er ikke noe jeg føler er press, men jeg kjenner presset jeg også selv om jeg ikke føler meg noe som helst presset til noe. Jeg tror de fleste av oss føler presset. Presset til å måtte kle seg bra. Presset til å ha og ha. Ikke alle viser at de føler seg presset til å måtte kle seg etter trenden. Ikke alle bryr seg om at det finnes noen trender og det er kjempe bra. Det er bra at noen går med klær de virkelig vil gå med og at de følger sitt eget, istedenfor å følge trenden bare pga det er morsomt å ha det "populære". Jeg liker trender, fordi jeg liker de klærne som er i trenden. Det er ikke alltid alt er fint, men jeg går ikke alltid med det som alle går med. Alle har forskjellig smak og det er jeg ganske glad for, hadde vært kjedelig om alle gikk rundt prikk like! Det er mange ganger jeg ser på klær i butikken som jeg egentlig syntes er veldig stygge, men når trenden kommer og alle går med det, så er det plutselig noe helt annet. Da er den drit fin og jeg vil ha den med engang liksom. Sikkert mange av dere som har følt det samme?

 

Penger er ikke alt. Man kan ikke kjøpe venner eller kjøpe kjærlighet. Alt burde komme fra personlighet, men det er det ikke mange som tenker på. Utseende før personlighet er ikke riktig. Man kan falle for en person fordi den personen har et fint utseende, men man vet aldri hvem den personen er. Personen har kanskje god personlighet eller dårlig. En person med veldig dårlig klesstil kan ha sinnsykt god personlighet, men det vet man jo ikke fordi det er ikke alle som vil ta kontakt eller snakke med den personen fordi DEN personen har helt forferdelig klesstil. Vell jeg tenker aldri på klesstil om jeg skal kontakte noen, snakke med noen eller være med noen. Personlighet telles mest og betyr mest for meg! Man kan ikke kjøpe venner, så jeg syntes det er dumt å tenke på utseende først. De fleste har et godt hjerte og vi alle mennesker er helt like egentlig. Det er noe annet om personen oppfører seg rart, for det har jo noe med personlighet å gjøre. Men man kan ikke dømme personen ut ifra utseende. Du kan ikke kalle DEN gutten for "gay", bare fordi han ligner på en, kler seg som en eller oppfører seg som en! Det har jeg hørt at mange har sagt, som f.eks "hahah se på han, han er sikkert homse" eller "se på den homsen der a". Vell hva om den gutten ikke er det? Ikke døm ut ifra utseende. Ingen kommer langt med det. 

 

Hva er din mening? /   /  Hva føler du?

JEG HAR LOVT MAMMA Å ALDRI GJØRE DET IGJEN

Hei! 

Som overskriften sier, så har jeg gjort noe og jeg angrer som alltid. Jeg bleket håret hjemme, noe jeg har gjort før også. Det ender aldri bra og ser aldri bra ut uansett hvor hardt man prøver med lilla sjampo eller silver sjampo. Jeg bleket håret mitt ifjor litt før sommeren og denne gangen så brant jeg meg igjen på nettopp det å bleke håret hjemme. Hjemmebleking er ikke akkurat tingen. Det blir jo bare gult og oransj skjær. Det er jo ikke noe fint det, i det hele tatt! Jeg prøvde ut silver sjampo og det funket litt på lengden på håret, men lengre oppe på hodet så funka det svært lite. Jeg anbefaler IKKE å bleke håret hjemme. Hos frisøren kan det blir utrolig fint, for de har riktige blekemiddel og det riktige utstyret, og de har mer kunnskap om bleking. Det er sikkert noen som har fått det til bra hjemme, det sier jeg ikke, men mitt hår ble ikke særlig fint. Alle har forskjellig hårtype og håret reagerer forskjellig fra person til person. Men jeg tror de fleste får oransj eller gult hår om de bleker håret hjemme, det vil de fleste få.

Jeg har lovet mamma at jeg aldri skal bleke håret igjen, hjemme. Det blir så forferdelig tørt og ekkelt. Jeg har farget håret tilbake til brunt nå, for jeg er egentlig ganske mørk naturlig. Jeg har blitt mørkere etterhvert som jeg har blitt eldre, så da farget jeg håret mitt mørkt for å så spare ut den ekte hårfargen. Det er mye enklere å spare ut når man farger til en farge som er mer nær sin ekte, for da ser man ikke etterveksten like lett! Jeg vet ikke hva jeg gjør med håret mitt etterhvert om kanskje 10 eller 30 år. Håret er noe man ofte vil forandre på, fordi det rett og slett er gøy. Håret har mye å si for meg og sikkert mange andre jenter der ute også. Pass på å ikke bleke det for mye, nå har jeg bare bleket håret mitt 2 ganger, så det er ikke veldig veldig slitt. Jeg prøver å være mer forsiktig nå fremover. Mamma tok noen forferdelige bilder av håret mitt, for at jeg kan se tilbake på dem om jeg ønsker å bleke håret igjen. Hun prøvde på å ta de verste bildene av håret, så jeg ikke vil bleke det slikt igjen! Jeg tror jeg klarer dette fint, men jeg tror de fleste av dere har gått gjennom dette før også. Det er nok så vanlig, ihvertfall i denne alderen. 

Hva syntes dere? /  /  Har dere gjort hjemmebleking før?

I have a lot to say

Hei alle sammen!

Idag så har det vært en helt vanlig dag, bortsett fra at jeg aldri i mitt liv har sett så mye snø før. Utenfor huset vårt er det sikkert en meter snø og jeg tuller ikke engang. På vei til bussen idag tidlig så snublet jeg skikkelig og landet på venstre kne rett i den harde våte asfalten. Det var sinnsykt vondt, jeg trodde det gikk bra og at det ikke var noe sår. Da jeg sjekket kneet mitt på skolen så hadde jeg fått en stor rød kul der. Uggs er ikke akkurat det beste å gå med når snøen er så glatt som den er. Uggs er lett å skli med, men de holder varmen helt til snøen på skoa har smeltet og går rett igjennom til sokkene dine. Jeg gikk med gjennomvåte uggs i hele dag. Jeg har nettopp hatt problemer med mandlene mine, siden det har vært surt og kaldt ute. Jeg håper ikke dette været påvirket halsen min idag. Det får jeg vell se imorgen tidlig om jeg blir hes eller får hovene mandler. Vell det er det verste jeg vet om, hovene mandler. Da klarer jeg såvidt å svelge mat og det blir vanskelig for meg å puste ute i kulden. 

Akkurat nå så er jeg veldig sulten og venter på at stefaren min er ferdig med å lage middag. Jeg har spist veldig lite idag. Jeg spiste frost frokostblanding, også på skolen kjøpte jeg meg yoghurt og litago. Jeg blir ikke så veldig sulten på morningen, for det er for tidlig for meg til å rekke å bli sulten. Jeg er utrolig sliten idag, så etterpå kommer jeg nok bare til å se på "ingen kjære mor" eller noen andre serier. Jeg blir sinnsykt fort hekta på å se på ungdomsserier, for de gjør det til så virkelig og slik det er i ungdomssmiljøet idag. "Ingen kjære mor" er jo ekte, men nå tenker jeg på serier på netflix og sånt. Alt er så virkelig.
Det er så lenge siden jeg har tatt bilder av meg med kameraet mitt, så jeg tok noen idag for at innlegget skulle bli mer spennende for dere. Jeg skal bli flinkere til å blogge, som jeg var i 2013. Jeg har bare veldig mye tanker rundt skolen og jeg er veldig stresset og sliten for tiden. Det blir lite tid til ting jeg vil bruke tid på. Jeg, mamma og avdelingslederen skal ha møte på skolen imorgen. Da skal vi forhåpentligvis snakke om det at jeg ønsker å bytte klasse, men dette her nok sin tid før et møte ble til. Mamma måtte kontakte dem igjen, men sånn er det tydeligvis. Man må jobbe hardt for å vise at man ønsker å bytte klasse og vise at man ikke trives for at man kanskje kan bytte klasse. Det syntes jeg er veldig dumt, for jeg ville bytte klasse før det nye karakterkortet ble satt for da kunne jeg fått bedre karakterer ved å gå i en bedre klasse, men selvfølgelig har karakterkortet blitt satt og jeg har ikke fått byttet klasse. 

Jeg har forresten søkt frisør på strømmen vgs som første valg og jeg håper jeg kommer inn der, for det hadde vært fantastisk bra. Det tar ikke langt tid for meg å ta buss dit heller, så det hadde vært perfekt. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort om jeg kom på en av andre valgene mine og hvis de skolene var langt unna. Jeg har gått på jessheim og nannestad vgs før og det var ikke særlig populært for meg. Jeg måtte stå opp veldig tidlig og ta buss, tog og buss flere ganger. Det håper jeg neppe skal skje denne gangen. Jeg gruer meg til jeg får vite hvilken skole jeg har kommet inn på, men jeg krysser fingrene for at jeg kommer inn på mitt første valg eller at jeg kommer inn på en skole nærme der jeg bor. Det er bare et rent mareritt å havne på en skole langt langt borte. 
Hvordan har dagen din vært? /   /  Hva gjør du neste år?

Ende opp som en dukke? Næh

Hei!

Det er mange som mener at det å ville ha noe annet, som større lepper, større rumpe, slankere lår osv betyr at man ikke er fornøyd med seg selv. Jeg mener at det er litt det motsatte. Jeg føler at man kanskje er litt lei av å være den samme hele tiden. Jeg vil gjerne ha større lepper, som jeg skrev på forrige innlegg, og det betyr slettes ikke at jeg ikke er fornøyd med dem. Det betyr bare at jeg er fornøyd, men ønsker større. Jeg har jo ikke akkurat tynne lepper, så jeg vil ikke si jeg hater leppene mine eller misliker dem.

Det å ville ha større pupper, lepper eller rumpe, betyr vell egt at man ønsker å endre seg selv. Noen er kanskje ikke fornøyd med seg selv og vil endre på ting de ikke liker, og det er greit. Man MÅ ikke være fornøyd med seg selv, men jeg selv er fornøyd og liker meg selv. Både ansikt og kropp, selv om jeg gjerne ville hatt slankere lår og større pupper. Man kan ikke alltid få det man ønsker, men jeg er likevel fornøyd. Jeg har alltid ønsket litt, bare litt større lepper. Da føler jeg at leppene mine passer inn i ansiktet. Mye man kan gjøre, men eneste jeg har tenkt mye på er å fylle inn leppene litt :)

Det er mange, nesten de fleste kjendiser har fikset på ansiktet sitt og kroppen. Jeg skjønner det godt, så mye penger som de har. Jeg selv vet at om jeg hadde vært rik, så hadde jeg gjort mye. Det er veldig normalt, men jeg ville ikke sett ut som en dukke, som mange av disse eldre damene ser ut. Det å stramme opp veldig synlige rynker, fylle inn litt i leppene og sånt er ikke mye! Jeg så på E! på tven på hytta og da handlet det om en dame som ville se ut som en dukke. Hun hadde 700ml silikon i hver pupp og veide selv 45 kilo. Da er det nesten som hun faller over altså, hun var syl tynn i tillegg. Hun hadde sprengt fylle lepper og liten nese. Da kan du si at du ikke var særlig fornøyd med deg selv akkurat, men det er lov! Hun ville ligne en dukke og hun jobbet ikke, fordi dukker ikke jobber. Wow nei det er rart at dukker ikke jobber når de ikke engang lever.. Jeg tror jeg lo meg ihjel hahah. Det er mange rare folk her i verden, men det er lov og det er bare morsomt :D

Når jeg ser slike mennesker, så blir jeg litt lei meg. Jeg tenker: stakkars foreldre som skapte et friskt menneske, så vil dem ta masse forskjellige operasjoner for så mye penger. Hun jeg snakket om over her, hun tjente penger av fansen sin for de elsket livsstilen hennes. De ga hun penger for at hun skulle fikse seg videre, fy.. Det var også en gutt i 25 års alderen ellerno som var veldig tynn, og han ønsket å ligne en dukke han også! Han hadde ingen muskler ellernoe, ville heller ikke trene og valgte å ta implantat i hele kroppen. På armene, magen, brystkassen, ryggen og alt som var. Han var helt glatt i ansiktet og hadde fyldige lepper. Han levde også av fansen sine penger og det er jo bare helt sykt! :o

Men jeg har et spørsmål! Hvorfor vil folk forandre på seg selv? Er det fordi det er sånn man skal se ut idag, eller er det fordi de bare selv har lyst? Jeg vil fylle inn leppene fordi jeg selv ønsker, og fordi jeg syntes store lepper er fint. Det er ikke fint å gjøre alt dobbelt av det dobbelte, da ser man faktisk ut som en dukke og da må jeg være ærlig.

Det under her er det jeg mener med litt for mye, litt dukkete.

Hva er din mening??

I want them big lips

Hei!

 

Jeg har tenkt en stund på om jeg vil fylle inn leppene mine litt. Jeg har både søkt og lest litt, også har jeg sett på en del videoer på youtube. Det er alltid greit å kunne se på videoer om hvordan det gjøres, og hvordan resultatet blir på andre. Vell, jeg har bare tenkt på 1 ml, ikke mer enn det, for det vil bare se unaturlig ut og det har jeg ikke lyst til. Jeg har lest litt og sett litt om juvederm og jeg syntes det høres veldig bra ut! 

Jeg vil ikke akkurat si at jeg har små, tynne eller at jeg har "no lips", for lepper det har jeg. Jeg har bare alltid ønsket litt større lepper enn det jeg har. Min søster er veldig heldig med sine lepper, de er utrolig fine og fyldige. Misunner henne, men jeg liker leppene mine selv om jeg ønsker litt fyll. Botox i leppene syntes jeg ikke ser så veldig bra ut, ihvertfall ikke på de bildene jeg ser på google. Juverdem ser mer naturlig ut og det ser ganske trygt ut, så jeg føler jeg går for juverdem om jeg noen gang skal fylle inn leppene mine ;) 

Jeg syntes Kylie Jenner gir meg så sinnsykt mye inspirasjon. Jeg har laget meg en bruker på hennes app "Kylie Jenner". Der er det massevis av bilder og videoer av hennes sminkelook, outfit, huset hennes, bilene, rommet, sminken og mye mer! Jeg elsker måten hun kler seg på, neglene, bildene på instagram og håret. Jeg digger leppene, selv om de ikke er naturlige. Jeg elsker virkelig hvordan hun er og måten hun gir motivasjon og inspirasjon til andre. Jeg har lært meg en del sminketriks av videoene hennes, så sånt er morsomt å følge med på. Hun oppdaterer ofte og hun er aktiv overalt, har hun også på snapchat!!Hvem er din inspirasjon? /  /  Hva syntes du?

Ser du forskjellen????

Hei!

 

Det handler ikke lenger om dagens ungdom, syntes jeg. Folk, nyheter og foreldre bør heller se på dagens barn. Istad så var jeg på senteret og da så jeg noen barn på rundt 5-6 år og de hadde begge en iPhone 5s i hånden og drev og løp rundt. Jeg tenkte "shit, de er så små og har en så dyr mobil? Jeg er snart 18 og har den samme mobilen liksom". Det handler ikke om årstall, og at idag skal alle småbarn ha dyre mobiler. Min første mobil var en rosa liten Nokia med taster. Den kunne jeg faktisk bare ringe, sende meld med eller spille snake spillet. Jeg syntes at alle barn bør oppleve de mobilene med taster, selv om det kanskje er ganske upopulært, men de fleste har brukt dem i starten!! 

Jeg skjønner at barna arver mobilen til mamma, pappa eller eldre søsken, men jeg syntes det blir for dumt. Ingen barn i den alderen trenger en mobil man kan gjøre alt mulig med. Hvis det er så viktig at barn trenger en tlf ettersom de går på skole, så bør dem heller ha en billigere og lettere mobil. Jeg fikk min første iPhone 3gs da jeg var rundt 12/13 år. Det er da man som oftest får facebook, instagram og vil se på youtube videoer. Jeg ser ingen grunn til at 5/6 åringer trenger alle slike apper. Jeg fikk virkelig sjokk istad, de løp rundt med iPhone i hånden og jeg tenkte at foreldrene til de barna kan virkelig ikke ha kontroll!! 

Barn som får slike telefoner i så ung alder vil kreve ekstremt mye etterhvert og det er faktisk ikke synd på foreldrene, for det er jo kunn de som kan gi barna det. Det er synd på barna som blir oppdratt slik og det er rett og slett ikke sunt heller. Jeg fikk den Nokia mobilen da jeg var 8 år og da går man i 3.klasse og hvis du ser på mobilen til 3.klassinger nå, så kommer hjertet ditt til å stoppe. Det er kanskje noen få sjanser til at noen av de barna har en mobil med taster. De fleste har en moderne mobil og det er ikke sånn det skal være. Barn skal leve sunt, ikke ha masse ting på en tlf. Barn skal være ute å leke, være kreative og ikke ha en iPhone!!!

Jeg blir litt kvalm av å høre voksne folk si "dagens ungdom" osv osv. Ja vi ungdommen nå til dags er mye ute, vi er faktisk veldig kreative, vi er for mye ute også kanskje. Jeg bruker som oftest bare mobilen om jeg skal ringe, sende meld, sjekke varsler, eller ta bilder. Jeg sitter ikke bare å loker inne på mobilen. Vi ungdommer har blitt mer voksne. Barna idag er bortskjemte, blir ikke glad for noe og forventer alt. Da jeg var liten kunne jeg bli glad for 50 kroner, men barn idag krever 500 kroner. Barn vet mye om penger nå tydeligvis og det er ikke slik det skal være, at de krever. Jeg var glad for alt da jeg var yngre, så lenge jeg følte meg sett og hørt!! Jeg har alltid likt at andre blir glad, helt fra jeg var liten, jeg ville se folk le og kose seg. Jeg skriver egt mest dette innlegget, fordi jeg følte for det og alt sammen bare sklir ut av munnen på meg, så ivrig var jeg på å skrive dette her!! 

Jeg kommer aldri og da mener jeg aldri, til å la mine barn få en mobil i en alder av 5/6 år. De har såvidt startet på skolen noen av dem og når man er så små, så bør ikke barna gå noen steder alene ute engang. Jeg kommer til å kjøre mine barn til de er trygge og jeg er trygg. Jeg vet godt selv at barn i den alderen er for små, bedre med en barne iPad, med barne spill. 
Hvilken mobil hadde du som liten? /  /  Hva syntes dere?

Har du blitt blikka før?

Hei!

 

Ikke bare meg, men mange mange på denne jord har opplevd frekke blikk og det er det vondeste som finnes! Det er flere måter å være frekk på. Det finnes blikk, kroppsbevegelser og språk. Det letteste er vell å høre på språket, men blikk kan også være veldig lett å se. Jeg tenkte å skrive litt om hva andre kan føle ved et frekt blikk og hvordan man kan se det frekke i en kroppsbevegelse. Jeg er ganske sikker på at de fleste kjenner igjen hvordan disse tegnene er, men det er ikke alle som tar det og det blikket som frekt. Jeg selv føler det å heve med øyene, gi strenge blikk eller ikke smile tilbake til en person er et stygt blikk. Det er å blikke. Noen føler at det å bli blikket bare er ved å se på en person, men det er det slettes ikke! Jeg har hørt mange ganger at jeg blikker folk, men jeg føler ikke og ser ikke selv at jeg gjør det. Jeg har aldri vært en person som "blikker", altså hever brynene eller ikke smiler tilbake. Jeg smiler ganske ofte tilbake til noen om de smiler til meg, for å være hyggelig rett og slett. Jeg kan være ærlig med at jeg kan heve bryna om noen sier noe til meg som er overraskende eller rart. Det er kroppsspråk, ikke sant. Det vet dere godt hva er. Man trenger ikke si noe for å vise hvilket svar man får, eller for å se hvordan den andre personen reagerer. 

Jeg har blitt blikket mange ganger, som alle andre sikkert har blitt. Jeg gjør som regel aldri noe tilbake om noen blikker meg. Jeg bare hever skuldrene og retter meg opp i ryggen og tenker "hahah fyfaen så barnslig". Jeg liker ikke blikking, på en frekk måte. Jeg kan reagere med noen ansiktsuttrykk om en venninne, en i familien, eller typen sier noe rart til meg, eller for eksempel skylder på meg at jeg har gjort noe. Da kan jeg for eksempel heve med bryna og si "nei hvorfor spør du meg om jeg har gjort det?". Jeg hever aldri bryna uten grunn. Lurer dere på hvordan man kan se en frekk kroppsbevegelse? Vell, bare les videre. Jeg vet ihvertfall noen små ting, som er lett å se. Hvis noen vifter med håret og ser rart på deg, går fort og slenger med armene, slenger hestehalen bak ved å vri på hodet, eller rett og slett bare går ganske strakt med ryggen og den personen egentlig ikke pleier å gå sånn. Jeg har opplevd en del sånt, hvis jeg spør om noe som virker merkelig også slenger jenta med hestehalen bak. Opplevd sånt mange ganger før, både barneskolen, ungdomsskolen og vgs. Jeg tror egentlig sånt er vanlig blant jenter. 

Følelsen jeg får når noen blikker meg er ikke så stor. Jeg bryr meg egentlig ikke, jeg begynner som oftest å le inni meg. Jeg har aldri vært noe for blikking. Mange som blikker, som oftes jenter tror jeg. Jeg er ikke så sikker der, men jeg tror ikke gutter er så barnslige som blikker. Jeg tror heller de slenger et ord. Et frekt blikk kan føre til mye. Et blikk sier mye og det trenger ikke alltid å være en stemme for å forklare hva du mener til en person. Hvis jeg sier "hei" og en person hever bryna og smiler, så skjønner jeg selv at den personen syntes at det var teit av meg å si hei, eller den personen ikke liker meg.

 

Hva syntes du/dere om blikking? Har du opplevd det før?

Ikke alt kan bli som man vil

Hei!

 

Jeg har hatt en topp bra dag idag, vi alle i klassen har ordnet opp med lærerne og det er jo kjempe bra. Jeg orket ikke denne krangelen videre og videre, for da hadde jeg vært veldig lei bare pga et innlegg jeg valgte å skrive. Vi hadde et møte idag og vi i klassen satt og lo, og vi hadde det hyggelig i siste time. Jeg føler ikke at jeg gruer meg til skolen imorgen, for nå vet jeg at vi er ferdig med krangelen og ikke trenger å gni den inn mer! Jeg skal være med Joshua idag, vi er hjemme hos meg nå. Vi har nettopp drukket litt te og nå sitter vi i stuen. Joshua ser på tv'en imens jeg blogger litt, etterpå får vi se hva vi gjør. Vi har ihvertfall tenkt til å sette en pizza i ovnen og kose oss med film, eller hva enn vi skal gjøre. Jeg har vært drit sliten idag og har faktisk sykt vondt i hodet, så jeg får nok slappe litt av og ta dagen med ro.

Jeg syntes dagen idag gikk veldig veldig sakte, noe som irriterte meg, for jeg ville hjem! 
Hvorfor må alt være så dritt? Lange skoledager, ikke noe snø (vil ha snø på bursdagen min) og jeg har null julestemning. Ikke alltid man kan få det som man vil. Man kan ikke akkurat bestemme hvordan været skal være og når vi starter på skolen. Jeg merker at det blir fort mørkt ute nå, så når jeg skal til skolen er det mørkt og når jeg skal hjemover er det mørkt, så det vil vell si at halve dagen er jeg på skolen. Jeg syntes vi bør slutte mye tidligere i og med at vi starter 08.20 hver dag. Jeg har tatt fritak fra fellesfagene, bortsett fra Engelsk, så noen dager starter jeg senere sånn ca 10.05 og på mandager 13.10, men jeg kommer alltid mye tidligere. Det er rett og slett fordi jeg liker lang pausen, så jeg kan kjøpe meg frokost og slappe av litt før timen starter. Jeg håper at fremover så kan vi begynne med juleverksted og sånn! Det hadde vært så sinnsykt koselig, med julemusikk og lage julekort osv. Jeg elsker når jeg får julestemning, men dessverre så er jeg sånn som ikke får noe julestemning uten snø, er vell ikke bare jeg som er slik? Jeg har bursdag snart joo og da må jeg ha snø :( Jeg kan ikke ha bursdag uten snø, for hvert år er det masse snø ute men denne gangen er det kanskje ikke 1 cm snø i jula engang. Jeg får dårlig følelse, for det ser ut som kald høst ute! Er dere også sånn som må ha snø for å få julestemning? Kommenter under hva dine meninger er for å få julestemning!
Hva syntes du? /   /  Hvordan har dagen din vært?

Sterk og tøff, takk!

Hei!

Jeg tenker ikke å skrive så veldig mye mer av ting som skjer på skolen nå, for det er ikke meningen at det er det dere skal begynne å lese om hver dag. Det eneste jeg har lyst til å skrive nå, det er at en blogger kan blogge om hva dem vil. Ingenting kan bli anmeldt, slettet eller noen ting når jeg ikke nevner navn. Jeg er så dritt lei av folk som "bestemmer" over meg og liksom vet hva som er best for meg. Jeg har mine egne meninger, som dere sikkert har sett i det siste. Jeg bryr meg lite om hva andre mener om meg, men jeg har bena godt plassert på jorda og vet ganske godt hva jeg gjør, eller bør gjøre.

Jeg har fått en del meldinger på facebook, kommentarer og sånt om at folk skjønner meg godt og at de ser på meg som et forbilde ved å være sterk og tøff. Jeg har sterke meninger og jeg er ikke redd for å snakke om jeg må det! Jeg blir så sykt glad når folk sier at jeg er forbilde dems, da føler jeg meg stolt over hvordan jeg er som person. Jeg setter så stor pris på de som forteller meg at de elsker bloggen min og at jeg inspirerer dem!

Hva syntes dere?

Sint for ingenting

Hei!

Idag har skoledagen vært helt ok, mer sier jeg ikke for da klikker de det gjelder. Jeg kan si det var mye drama om hva jeg skrev på innlegget og jeg snakket høyt for meg selv, så ble alt stille. Jeg gjdder ikke sånn barnslig 99'er opplegg. Jeg har snakket med flere rådgivere på skolen, de sa jeg ikke behøver å slette noe som helst av innlegg. Noen ble tydeligvis også truffet av innlegget mitt "jeg kom ut av skapet", der det er bilde av meg som liten komme ut av et skap. Jeg skjønner ikke. Hun ba meg tenke over hva jeg skrev, men hvorfor skal jeg det når innlegget er et køddeinnlegg? Hun er tydeligvis bifil, javel jeg har ikke noe imot de som er det, men å begynne å snakke om hva jeg skrev på bloggen "jeg kom ut av skapet", er for dumt.

Hva hadde du gjort?

Ingen kan legge ord for andre

Hei!

 

Jeg har blogget siden april 2012, så det vil da si at til april 2016 så har jeg blogget i akkurat 4 år. Det begynner å bli en stund nå og jeg føler jeg bare blogger bedre og bedre, på en måte kanskje? Jeg vet ikke helt hva deres syntes, men jeg har vell skrevet mer seriøse innlegg nå og mer interessante innlegg enn før. Jeg la ut mye mer outfit bilder før, nesten hver dag tror jeg og nå finnes det ikke noe mer outfit på bloggen min lengre. Jeg likte å ta mye bilder før og jeg tok bilder hele tiden, så da ble det bare til at jeg la ut mye outfit. Jeg er ikke så flink til å ta bilder lengre, derfor jeg blogger sjeldnere også, beklager det folkens!

Jeg vet alltid hva jeg blogger om, hvorfor jeg blogger om akkurat det og hva jeg bør blogge om. I alle mine innlegg er jeg ærlig og åpen, som de fleste sikkert har sett og det er min gode egenskap. Jeg åpner meg ikke fort, men jeg er alltid ærlig. Det er ikke alltid man får noe godt ut av å være ærlig, men lesere liker bloggere som skriver åpent og ærlig. Jeg ville ikke lest en blogg, som bare handler om bullshit. Jeg leser gjennom alt jeg skriver, før jeg poster det og jeg tenker på hvordan jeg kan gjøre en setning lettere å lese for dere. Jeg liker å blogge om mine følelser, meninger og hvordan jeg har det. Da får jeg fort mye lesere, opp til 1000. Det er en grunn til at toppbloggerne har flere tusen lesere hver dag ettersom de bare skriver om sine følelser og meninger! Jeg syntes hverdags innlegg og sånt er kjedelig, men noen slike innlegg må man bare ha for at leserne får vite hva bloggeren har gjort. Mange som er interessert i det, men jeg liker ikke å lese om det. Jeg liker ikke når folk klager på hva jeg blogger om, for jeg vet godt selv hva jeg skriver på min blogg som snart er 4 år gammel. Jeg er ikke nybegynner akkurat. Dere kan lese de gamle innleggene mine, så da ser dere nok en stor forskjell på hvordan jeg skriver, hvordan jeg gjør et innlegg og hvordan bildene er. Bildene passer ikke ordentlig inn i bloggen, enten for stor eller for liten. Jeg ser ihvertfall godt selv at jeg har forbedret meg, selvfølgelig. 

Ingen kan legge ord for andre, for hvordan du føler og har det. Kunn du kan kjenne den følelsen du har og vite hvordan du har det. Jeg har mange gode stunder, men også dårlige stunder, men kunn jeg selv kan vite hvordan mine følelser er og når jeg blir glad eller lei meg. Jeg er en veldig gladjente og jeg smiler ofte og mye, så jeg har det faktisk bra. Jeg har i det siste vært mye glad, men det kan gå mye opp og ned.Hva syntes dere?

Truer med å anmelde meg

Hei!

 

Jeg vil bare si at det er veldig unødvendig av de som går i klassen å kommentere ting på det innlegget jeg skrev om at jeg ikke trives i klassen. Mye bedre om dere heller sender meg melding på facebook, for jeg er jo venn med dere der. Jeg syntes det blir for dumt at jeg skal slette innlegget, som noen av de i klassen min mener at jeg skal gjøre. De føler ubegag sa de, men jeg har ikke nevnt noen navn på innlegget og da bør ikke noen føle ubehag. Beklager så mye om du/dere i klassen føler ubehag, men jeg føler også ubehag når dere er frekke skjønner dere. Jeg skriver ikke et blogginnlegg for å virke frekk, men jeg skriver alltid på bloggen hvordan det går med meg og da skriver jeg sannheten.

Jeg skriver aldri alt som skjer rundt meg på bloggen, for det hadde bare vært unødvendig, men siden dette er en blogg og min egen offentlige dagbok, så velger jeg helt selv hva jeg skriver i og med at det er opp til meg. Jeg sletter ikke et innlegg bare fordi de i klassen min sier det. Mamma har lest innlegget hun også og hun syntes ikke jeg bør slette det heller og jeg hører heller på min mor, enn de i klassen. Det hadde vært noe annet om jeg nevnte deres navn, men dessverre så ble ingen navn nevnt. Det var tydeligvis en i klassen som hadde sagt ifra til kontaktlæreren vår og hun skulle snakke med meg om det, men dette er ikke så ille som dere tror. Også fikk jeg høre at det var noen som ville anmelde meg, men vær så god da får de prøve å anmelde meg da, men jeg vet at ikke politiet gjør noe med dette. De kan ikke gjøre noe med et innlegg jeg skrev om at jeg ikke trives i klassen. Politiet tar ikke slike ting på alvor, det kan jeg love dem. Uansett man kan ikke true meg med å anmelde meg når dette ikke er noe å anmelde. Hva syntes dere?


Vell idag har jeg og Joshua vært på strømmen, som jeg skrev at jeg skulle. Jeg fikk solgt den sminkemappen og sånt, så etter det kjøpte jeg julegaver. Vi var på strømmen i noen timer, så jeg har veldig vondt i føttene etter å ha gått så sinnsykt mye. Jeg så litt rundt på hva jeg skal kjøpe til Joshua i gave også. Jeg får lønn den 12.desember og da skal vi begge dra på shopping sammen. Da skal vi kjøpe julegaver til hverandre, bare ikke shoppe sammen sammen, for det hadde blitt litt for dumt å se hva hverandre kjøper. Jeg kjøpte parfyme og shower gel til Joshua ifjor på bursdagen hans, og en ansiktsskrubb til julegave. Denne gangen blir det nok noe annet. Jeg har kjøpt en del andre greier til han også, som sko, singeletter og genser. Jeg har bursdag rett etter Joshua vettu, så det blir mye gaver!

Jeg skal feire jul hos Joshua i år og jeg gleder meg kjempe mye, siden ifjor var jeg hjemme og da følte jeg meg litt ensom uten kjærsten min. Heldigvis så skal vi få feiret sammen denne gangen da. Jeg vet at det kommer til å bli kjempe koselig og julen er en av mine favoritt dager og når jeg får feiret med verdens beste gutt, så blir julen automatisk mye mye bedre.Hva er deres mening i det øverste innlegget? 

Jeg takler ikke mer

Hei!

Siden jeg er en blogger og jeg faktisk har lesere som bryr seg om meg og lesere som vil vite hvordan ting går, så føler jeg at jeg er nødt til å fortelle det. Jeg vet at sikkert noen i klassen min kommer til å lese dette, men det får dem bare gjøre. 

Jeg trivdes veldig på skolen i starten der jeg går nå på Skedsmo vgs, men nå trives jeg ikke lengre. Jeg trives på skolen, men ikke i klassen. Jeg føler jeg ikke blir sett eller hørt og om jeg spør om noe, så svarer noen folk frekt tilbake. Jeg nevner ikke navn, men om de leser dette innlegget så vet de selv hvem de er. Jeg er snart 18 år, blir det 21.desember og jeg klarer å ta mine egne valg. Jeg har en mor, jeg trenger ikke to. Jeg tror jeg vet selv hva som er best for meg, enn en gjeng 99'ere på 15/16 år. Jeg kjenner meg selv bedre enn noen andre og det er et selvfølge. Ingen kan ta valg for meg, kunn meg selv. Det var en i klassen som klikket og sa jeg ga langt faen i skolen, fordi jeg sa til gruppechatten at jeg ville ta fritak fra naturfag også. Altså hva søren? Jeg er ferdig med alle fellesfagene, så hva er vitsen med å klikke så jævlig og vise så godt at man er sjalu? 

Jeg orker ikke drama, det er det verste jeg vet om og diskusjon på diskusjon. Jeg snakket med rådgiveren idag i en time og jeg skal kanskje, bare kanskje få bytte klasse. Det håper jeg så inderlig at jeg får gjort, for da hadde skoledagen, prøver og alt blitt så mye bedre. Jeg orker ikke å grue meg hver dag for å dra på skolen, også får jeg dritt slengt til meg nesten hver dag. Jeg tåler kritikk, men jeg sier ikke noe jeg bør få noe kritikk for. Jeg bestemmer faen meg selv hva jeg gjør med livet mitt. Velger jeg å "skulke" som noen av de i klassen mener at jeg gjør, så får dem tro det da. Ikke alltid jeg forteller frekke folk om hvorfor jeg egentlig blir lenge på do. Kanskje jeg rett og slett bare må puste ut og få litt ro? Jeg er en følsom person og dritt mot meg tåler jeg ikke. Jeg lar ingen være frekke mot meg.

Jeg bryr meg ikke om hva andre mener når det kommer til hva jeg selv har lyst til. Bildet under sier seg selv. Jeg hører ikke på hva andre sier de vil jeg skal gjøre. Hvordan tenker du om dette?

"vold mot barn er greit"

Hei!

 

Nei, vold mot barn er IKKE greit. Jeg vet at det er så mange små barn som ikke har foreldre som ser dem. De bryr seg ikke om hva de gjør, hva de sier, eller hvordan det går med dem. Det finnes faktisk foreldre som gir langt faen i barna sine. Foreldre som drikker seg fulle hver eneste dag, foreldre som gjør vold mot barna og foreldre som er seksuelle mot barn. Altså jeg blir kvalm. Jeg får lyst til å hjelpe og gi omsorg for slike barn som har det vondt. Barn som ikke har helt vanlige hverdager. Da er det super viktig for de ansatte og se hvordan barnet har det, ut i fra hvordan den leker og snakker. Om barnet slår andre barn, betyr det kanskje at barnet blir slått hjemme og har da lært at man slår andre. Det er ganske lett å se slike ting, for barn lærer fort når de er små. 

Det er barn som holder alt inne. Barn som er redde og nervøse for hva som kan skje om de forteller noe videre. Jeg leste engang på nettet at det var en kvinne som hadde blitt voldtatt av sin far, fordi faren visste at datteren holdt kjeft om det. Det er det verste jeg noen gang hadde lest! Det er viktig å snakke med barn, snakke med barn om hvordan verden foregår og at de må snakke om de vil og at det ikke er farlig å si ifra om det er noe. Jeg føler for å skrive et innlegg om dette, for jeg har jobbet en del i barnehage før og der er det mange barn som oppfører seg veldig merkelig. Barn som ikke oppfører seg som de skal. Altså det er vanlig at små babyer lugger og slår, fordi de ikke har kontroll på hva de gjør, men om en 3 åring, eller 6 åring begynner å slå. Da skjønner man at noe ikke er helt normalt i hjemmet. Jeg vet om forskjellige tegn på at barn har det dårlig i sitt hjem. En av tegnene er hvis et barn sitter mye alene, snakker lite og ikke tør å se inn i øynene dine. Det er et tegn på et barn som får mye kjeft og ikke tør å snakke. Jeg har kommet på en barnehage engang og da var det en jente på 5 år som kom i barnehagen hver gang og hadde blåmerke i ansiktet. Jeg spurte hun om hva som hadde skjedd og hun sa hun ikke husket. Jeg spurte ikke videre. Jeg skjønte da at noe hadde skjedd, for barn husker alltid hvordan dem får disse sårene/skadene. De forteller gjerne om et lite skrubbsår, for å få trøst og empati, men et barn som har et blåmerke og sier at hun ikke husker, det er uvanlig. Hva er din mening?

R.I.P Madrid

Hei!


Jeg Joshua, kjæresten til Nathalie tenkte å skrive et innlegg om kampen til Barcelona igår. Igår var det El Clasico og det hadde jeg gledet meg lenge til og jeg kunne nesten ikke vente, før kampen startet. Jeg må innrømme at jeg var litt nervøs før kampen og hvordan det skulle gå. Først når jeg så hvordan de spilte, så ble jeg roligere og tenkte at det her kom til å gå bra. Det første målet kom da Suarez skårte forbi Keylor Navas og gjennom kampen, så kom disse ganske lett gjennom forsvaret til Madrid. Det var nesten som å se et B - lag bli spilt rundt. De mistet ofte ballen og det så ikke ut som at de kom seg inn i kampen igjen, etter skåringen av Neymar. 

Til slutt så vant Barcelona 0 - 4 på bortebane. Mine meninger er at Real Madrid var ikke særlig klar for den kampen akkurat og det så ut til at Barcelona skulle komme ut som vinnere hele tiden! Det kunne blitt flere mål til Barca og et par til Madrid, hvis det ikke var for Claudio Bravo. Hva syntes dere om kampen? /  /  Hvilket lag følger du?

"Ser du slik ut kan du ikke vise deg frem!"

Hei!

 

Det er mye kroppspress som er ute og går. Vi må egentlig bare akseptere den kroppen vi har, for vi alle er perfekte. Jeg driter fullstendig i om noen sier jeg har store lår, eller runde kinn. Selvfølgelig blir jeg såret og lei meg, men jeg stopper aldri å spise det jeg vil uansett. Det er litt rart egentlig, for vi blir såret med samtidig så gir vi på en måte litt faen også ettersom mange av oss bare spiser det vi vil. Jeg har lår, ja jeg har det. Jeg har også fyldige legger, med en litt smalere midje og runde kinn. Jeg føler meg bra nok, jeg liker meg selv. 

Jeg sier ikke at alle må, eller bør like seg selv. For jeg har full respekt og jeg aksepterer de som ikke er fornøyde med seg, men jeg selv mener at alle kropper er vakre. Jeg har aldri syntes at en overvektig kvinne har en stygg kropp, for jeg syntes det er drit fint med former. Jeg har heller aldri syntes at en undervektig kvinne har en stygg kropp, for det er mange ganger jeg har hatt lyst på smalere lår og føle meg slankere, men jeg selv orker ikke å tenke på hvordan man "bør" se ut. Det er ingenting som heter, hvordan man bør se ut, for alle er forskjellige og det er bare bra det. Det er positivt at ingen er like. 

Disse jentene på bildet her er tøffe som tør å vise frem kroppen sin, selv om man er undervektig, normalvekt eller overvektig. Jeg har aldri sett på meg selv som feit, tykk, stor, eller overvektig, men faktisk i slutten av 2013 så var jeg faktisk overvektig. Det er litt flaut for meg å si det, men sånn er det faktisk bare. Jeg veide 75 kilo og det er overvektig iforhold til høyden min som er 1.62. Nå veier jeg nærmere 60-62 kilo. Noe som føles mye bedre. Jeg ville aldri trent fordi jeg var overvektig, da ville jeg heller sluttet med å spise så mye mat og usunt. For jeg spiste mye, det gjorde jeg og den eneste grunnen til at jeg har gått ned er rett og slett bare fordi jeg ikke spiser mye mat ofte og ofte usunt. Jeg går mer, jeg spiser mindre og oftere mat. Det er det som er greia. Det hjelper faktisk en del!

Jeg har mange ganger følt at det er flaut og kleint å gå i shorts eller kjole, fordi jeg var overvektig. Jeg følte at alt var så stramt. Jeg følte at det var ingenting som satt fint, ingenting som satt som det skulle. Vet dere hvorfor? Jo nettopp fordi det er nesten bare tynne modeller der ute på blader, plakater på butikkene og det føles ut som at verden vil at vi alle skal ha slank kropp. Det er ikke lett for oss alle å se slike blader med tynne slanke, sminkede modeller hver gang vi går inn på en butikk. Jeg føler alltid at "det bladet fikk jeg lyst til å kjøpe, fordi hun var slank og fin". Men det er ikke sånn, vi alle er fine og vi alle behøver å føle oss verdt noe og perfekte nok for å kunne vises i undertøy. Hvorfor skal alle si at "wow hun er tøff som tør å vise seg frem" fordi hun er litt rund? Det er ikke noe med tøff å gjøre, for alle skal kunne "vise seg frem", uten å føle at hun er tøff som tør å stå opp for den kroppen hun har. Det er greit å veie 40 kilo, 60 kilo eller 80 kilo, eller 100. 

 

Noen som er enig? /  /  Hva føler du?

Verdens vakreste hjem!

Hei!


Er det bare meg, eller ville du også bodd i et slikt hus med et så vakkert og fantastisk interiør? Jeg er veldig glad i mørke toner som grå og brun, men jeg er også veldig glad i hvit. Jeg liker store møbler, ordentlig stein peis som på bildet under og jeg er veldig glad i moderne baderom. Jeg liker best når det er litt gammeldags kjøkken, for da virker det varmt og koselig, det samme med stuen. Der har jeg lyst på mørkere toner, med svakt lys, trebord og stort teppe. 

Mine andre ønsker er også at badet ser veldig ryddig og rent ut, med grå, eller hvite håndkler. Grunnen til at jeg ønsker et moderne bad, er for at det rett og slett er mye letter å vaske og gjøre så det ser pent ut. Jeg liker godt å blande gammelt og moderne, for da blir det en utrolig flott blanding og huset ser mye mer spennende ut! Hjemme hos meg er det både gammeldags og moderne. Jeg har nok arvet smaken til min mor gitt hahah. Neida, men det er faktisk mye fine interiør som man kan blande sammen. Når jeg flytter ut kommer jeg til å ha minst mulig taklys, og bruke mer stearinlys. Også kommer jeg til å ha duftlys, for det lukter så sinnsykt godt. Det husker jeg mamma hadde mye hjemme før og det gir mer lukten på hvordan huset er føler jeg. Levende lys gjør hjemmet koseligere og mer "varmt" hvis jeg kan forklare det på den måten. 

Jeg bare gleder meg til jeg kan få mitt egen hjem, der jeg kan velge alle møbler og interiør selv. Det kommer til å bli så gøy, men det krever mye penger, det krever også tid og det krever mye arbeid i det. Mamma og stefaren min kjøper ut og kjøper inn mye forskjellig ganske ofte og ting tok tid, før det ble som det skulle! Jeg har penger inne på min boligsparing, så jeg gleder meg til jeg kan kjøpe min bolig. Da blir det shopping, mamma kommer nok til å bruke sin tid på å hjelpe meg. Det husker jeg at hun sa, for hun er veldig glad i interiør. Mamma legger ut en del bilder av huset vårt på sin instagram @S.U.N.N.I.V.A heter hun der og da kan dere se hvordan interiør vi har hjemme. Ganske likt det bildet under her egentlig :)Hvordan er din smak på interiør?

Vær takknemlig for det du har.

Hei!

Jeg blir kvalm bare jeg ser på disse bildene under her. Måten mennesker prøver å flykte, mens de holder sine små barn i armene. Barn med alvorlige skader og barn som gråter av frykt, barn som ikke forstår hva som foregår. Disse menneskene som holder barna i armene har nok selv opplevd mye terror og tenk på frykten til foreldrene, som må passe på at sine barn ikke må bli skadet. Jeg tror at hvis jeg hadde bodd i et land der hvor det skjer mye terror, så hadde ikke jeg turt å få barn. Jeg hadde vært for redd for å miste barna mine, tror jeg. Jeg selv hadde sikkert også prøvd å flykte til et annet land om jeg bodde i et land med bomber som kunne komme når som helst.

Det skjer så utrolig mye i verden akkurat nå. I Paris var det jo nettopp terrorangrep. Minst 127 mennesker ble drept og ca 180 ble skadet. Dette her er helt fryktelig og jeg hadde aldri trodd at noe sånt skulle skje i Paris. Jeg fikk virkelig helt sjokk!!! Jeg husker godt at jeg var i Paris i 2009. Jeg skjønner ikke hvorfor ISIS gruppa holder på sånn og hvordan de har hjerte til å drepe og skade så mange mennesker. Så uskyldige mennesker som lever fredelig i Frankrike, også helt plutselig skjer det noe helt forferdelig som terrorangrep av ISIS gruppen. Ingen mennesker fortjener noe terror i landet sitt. Alle mennesker skal få leve trygt, godt og fredelig der de bor. Enten om de har et tak over hodet, eller ikke. Jeg følger mye med på disse terrorangrepene som skjer rundt nå og det kom nylig opp på TV2 at det er terroralarm i Sverige, så det vil si at ISIS er på vei mot Norge. De har tydeligvis sagt at det skal bli terrorangrep i Norge også, som jeg selvfølgelig håper på at ikke skal skje, men hvordan kan vi vite hvor det skjer for å holde oss mest mulig unna stedet? Jeg er livredd jeg, selv om jeg føler at jeg er trygg som bare det. Ingen land er trygge, ingen land er et fredelig land. Vi i Norge føler kanskje at vi har det ganske så trygt her, men nei ingen land er trygge dessverre. 

Hvis dere ser på den collagen jeg har laget under her, så håper jeg dere kan se hvor heldige vi er som faktisk har en seng å sove i, en pute å sove på og en dyne for å holde oss varm. Denne jenta her sover nok som de fleste andre barn i Norge, med bamsen i armene og rent sengetøy. Tenk på disse barna på venstre bilde, som sover på papp rett ved veien. Hva sover de med? Klær, jakke og sko. Hvor er den myke gode sengen til disse barna? Hvor er puten og hvor er varmen? Disse barna bryr seg nok ikke om de ikke har noe bamse med seg akkurat, som de fleste barna i Norge ville gråtet over. Mange barn i Norge og i litt tryggere land gråter over å ikke ha smokken, eller kosen sin der, men disse barna her ville nok heller hatt en seng å sove i enn en smokk skal jeg si deg. Fattige barn, barn uten tak over hodet blir mye mer takknemlige for det de får og for hva de har, enn barna vi er vandt til å se hver dag. Barn som gråter for å miste isen på bakken, barn som skriker og gråter for å ikke få den dukken de vil ha. Vær så snill, det er barn som ikke har et tak over hodet engang. Har du et hus, en seng, en familie, en skole og et tryggere land, så bør du være mer enn lykkelig. 
Jeg syntes det er leit å se på at alle støtter terrorangrepet som skjedde i Frankrike, når det er andre land som får dobbelt så mange terrorangrep nesten hver dag! Jeg støtter alle land med terror. Tenk på Libanon, tenk på Syria, tenk på Palestina, tenk på Irak og tenk på Afghanistan. Barn i Syria blir torturert, henrettet og misbrukt!

Bare tenk dere hvor mange stakkars små barn som blir alvorlig skadet, eller ser på at familien blir drept? Har dere noen gang tenkt på hvordan fremtiden til disse barna blir? Barn husker mye kan jeg si dere. Man husker mest fra det som skjedde da man var liten, og som regel husker man det vonde. Disse barna kommer til å slite videre i livet og kanskje ha tvangstanker, depresjon og angst. Det er ganske vondt og det går alltid hardt inn på meg hver gang jeg ser slike bilder som dette. Jeg støtter alle land, jeg bryr meg om alle mennesker som opplever slike terrorangrep, for det er ikke sånn det skal være her i verden. Ingen mennesker skal være bekymret og tenke at "imorgen kan familien min bli drept" eller "om jeg går ut av huset kan jeg bli drept". Hva er din mening? Kommenter din mening under, eller trykk liker/DEL om du er enig. 

Toppbloggere kan påvirke yngre barn!

Hei!

 

Jeg syntes toppbloggerne legger ut for mye operasjoner og hva de endrer med seg selv. Ikke det at det er teit, men at det er dumt for dens fremtid og alle små barn som leser bloggene. Jeg fikk blogg da jeg var 12 år og da leste jeg om en toppblogger som hadde tatt silikon, og hele tiden siden da har jeg tenkt på hvor små mine pupper er. Så det barn leser og ser på nett, kan påvirke dem senere i livet! Bare husk det, hvis noen av dere toppbloggere ser dette innlegget. Jeg vil bare fortelle dere yngre jenter/gutter som leser bloggene til toppbloggerne. Ikke tenk på hva de gjør med seg selv, ikke tenk på alt det dumme de bruker sine penger på og heller ikke bry dere om hvor mye de har operert. Alle gjør akkurat det dem ønsker, og selv om de ønsker å forstørre brystene, operere nesen mindre, eller andre operasjoner, så er det dens valg og ikke ditt. Mange opererer seg ikke bare for at de vil ha en lik nese som Kim Kardashian, hvis det er det dere tror (jeg bare tuller). Men mange gjør det for at kanskje nesen er skjev, eller den står oppover eller nedover. 

Det jeg vil komme frem til er at selv om de tar sitt valg og opererer ting, så trenger ikke dere å endre dere selv for å se bra ut. Jeg ville gjerne tatt silikon i leppene, bare litt, for jeg føler jeg hadde likt å hatt større lepper. Men det er bare noe jeg sier, sikkert ikke noe jeg kommer til å gjøre. Jeg ville hatt større pupper også, men syntes det blir for ekkelt med silikon i puppene. Det er min mening! Jeg ville heller tatt litt fett fra lårene mine og sprøytet det inn i puppene, som ser mye bedre ut. Jeg leste at Anna (mammatilmichelle) har tatt silikon i puppene. Det skjønner jeg på en måte, ettersom hun har født to barn og puppene kanskje begynner å henge litt. Jeg syntes man skal være stolt over de puppene man har, heise opp ryggen og skyte ut puppene med stolthet. Alle pupper er forskjellige og det er ulike fasonger. Noen har meloner, noen har drue pupper, noen har lignende dråper, andre har flate, noen har henge pupper og andre har strutte pupper. Det som er så bra, det er at alle pupper kan gi nok melk til et barn uansett hvilken størrelse, har jeg lest. 

Jeg syntes toppbloggerne skriver mye bra, mye interessant, men jeg leser aldri bloggene. Jeg ser som regel mest på bildene, og går videre nedover. Jeg leser også overskriften. Jeg leser egentlig blogger som ikke ligger på toppen. Jeg ligger ikke på toppen, men idag er jeg på Norges lista. Det har jeg vært flere ganger, noe som ikke er så spesielt for meg lengre, etter at jeg lå på 1.plass i 2-3 dager etter det GIF skremmebilde av en familie! Det var litt sprøtt at jeg kom på 1.plass med det innlegget og dagen var en lykke og en drøm, som jeg hadde ventet lenge på. Jeg tror og jeg vet at hvis jeg hadde ligget helt på topplista nå, så hadde jeg blogget og blogget som bare det, med masse bra innlegg og bilder. Jeg har lesere selv om jeg ikke blogger og det er et godt tegn på at jeg også er en god blogger, og det er det mange som sier også. Jeg har hørt av norsk lærerne mine at jeg skriver bra norsk og at jeg skriver godt. Det å ligge på topplista har egentlig ikke så mye med hvordan du skriver, men hvordan du ser ut, hvordan bloggen ser ut og hvordan bildene dine ser ut. Det aller viktigste er vell å ha kvalitet på bildene og alltid legge ut bilde på hvert innlegg. Ellers blir det kjedelig.. 

Men tilbake til det med hva toppbloggerne legger ut. Jeg kunne aldri i livet tatt slike bilder som noen av dem tar, som i bh og g-streng. Det hadde vært for flaut og det dummeste er at bildene blir redigert til helvete og det er bare flaut og kleint for bloggeren. Jeg liker headeren til noen av dem og bildene, men jeg tror at hvis de ikke hadde hatt råd til å kjøpe seg design og header, så hadde de ikke ligget så høyt som nå. Hadde jeg hatt penger til design og header, så hadde jeg hatt minst like fin blogg som dem og bloggen min hadde vært like populær. De klarer nok sikkert ikke å lage et egent design engang eller header, for noen hjelper dem! Del gjerne! Ingen barn skal føle at de er stygge! Alle er perfekte!

Jeg har forandret meg!

Hei!

Som overskriften sier, så har jeg forandret meg en del. På ungdomsskolen var jeg den samme personen i alle de 3 årene, samme med barneskolen. Men jeg har forandret meg mye etter 2013. Det var i slutten av 2014 jeg forandret meg helt. Ikke bare med personlighet, men også med utseende. Jeg har aldri hatt dårlig selvtillit, eller dårlig selvbilde, men jeg har alltid hatt en ting jeg ikke liker med meg selv. Før på ungdomsskolen hadde jeg godt selvtillit, men jeg var ikke heelt fornøyd med kroppen min. Mange sa jeg hadde perfekt kropp, fine former og sykt fin rompe. Det har jeg alltid tatt godt til meg og folk sier det enda. Men det jeg ikke liker med meg selv er puppene mine. De var større før. Vet dere hvorfor? For jeg har gått ned 15 kilo, ved å bare gå mye. Så jeg har fått mindre pupper. Nå veier jeg rundt 60 kilo og i januar veide jeg 75 kilo, noe som er sinnsykt mye for meg som bare er 1.62 høy.


Jeg er glad for at jeg er den jeg er, men jeg har forandret meg mye. Jeg er ikke like følsom som jeg var før, vell det spørs vell hvilken situasjon jeg er i. Jeg er følsom enda og det er en god egenskap, men å være for følsom er heller ikke gøy. Jeg spiste mye før, både mat og usunne ting. Jeg spiste ofte, derfor jeg gikk opp i vekt. Nå spiser jeg ikke mindre godt, men jeg går mye mye mer. Jeg spiser mat mye sjeldnere. Jeg er ikke så rundt i ansiktet lengre heller, noe jeg er sååå glad i, for jeg hadde så store kinn! 

De som ikke ser meg så ofte, ser nok at jeg har godt ned. Jeg merker det på meg selv også, for jeg blir ikke like fort sliten. Det jeg har forandret med personligheten er at jeg har blitt tøffere og klarer fint å snakke for meg selv, men det var ikke like lett før. Jeg har mer empati og omsorg for mennesker nå, enn før. 

 

Hvordan er du som person nå?

Jeg kom ut av skapet tidlig...

Hei!

Da jeg var 2-3 år gammel så kom jeg ut av skapet. Ganske tidlig ja, ikke akkurat så vanlig, men jeg bare kom ut. Da jeg kom ut av skapet, så tok pappa bilde av meg og jeg husker at jeg tenkte "hallo hvorfor ikke komme tidlig ut av skapet så alle vet om det?". Jeg var så sikker på at dette var det rette, selvom jeg er sammen med en gutt nå liksom, så kom jeg likevel ut av skapet. Noe jeg aldri trodde skulle skje, men som dere ser på bildet under, så kom jeg ikke ut av skapet. Jeg kom ut av et vindu av et hus pappa lagde til meg. Heldigvis har jeg ikke kommet ut av noe skap :) Jeg ville aldri tenkt meg å være lesbisk, for jeg er tiltrukket av motsatt kjønn. Dette innlegget her følte jeg at jeg bare måtte lage, for å kanskje skape litt oppmerksomhet hahah. Jeg var guttegæren da jeg var liten, så det at jeg likte gutter var ikke noe sjokk. 

Jeg har aldri hatt noe imot de som er homofil eller lesbisk, eller bifil. Jeg syntes det er bra alle er forskjellige og finner seg det de liker. Det å mobbe andre for hvilket kjønn de liker, er jeg ikke noe stor fan av. Det har jeg aldri vært heller. Hva syntes dere?

De som eier Wish har en dirty mind!

Hei!

Jeg hadde aldri trodd at Wish skulle ha dette her. Wish trodde jeg var en app med søte klær, løsnegler, sko, sminke og sånt, men dildo? Det hadde jeg aldri trodd. Denne personen som står bak dette må ha en veldig dirty mind hahah. Stakkars barn som har denne appen og finner disse og ikke vet hva det er. Ikke alt trenger å bli solgt over alt. Jeg har kjøpt to kremer fra Wish før og jeg fikk det helt trygt. Veldig bra at det finnes mye billig der og at det er alt mulig fra klær og sminke, til sko og pynt. Jeg har kjøpt to kremer derfra og jeg var fornøyd. Det eneste som er kjipt er at det tar lang tid før du får produktet, ca 20-30 dager!Har du bestilt noe fra Wish før?

Elsk hvem du vil, men respekter alle sammen

Hei!

 

Jeg syntes det er urettferdig og stygt at noen behandler mennesker forskjellig, ut ifra hvilket land dem er fra, hvilken religion dem tror på, hvordan dem ser ut eller hvordan dem er. Ingen har noen som helst grunn til å ikke respektere et menneske, fordi du har andre meninger eller andre interesser. Alle fortjener å bli respektert, akkurat slik dem er og akkurat slik dem ønsker å være. Ingen skal kunne forandre seg for en eller fler personer, for å bli likt eller for å kunne være med i "gjengen". Det er bare urettferdig. Vi alle er like, vi alle er mennesker og vi er ikke skapt for å tråkke ned andre etter hvor dem kommer fra, eller hva dem liker å gjøre. 

Ikke glem at alle har følelser, vi alle kan bli såret, vi alle kan bli ødelagte. Kanskje ikke like raskt, men et punkt går grensen. Jeg respekterer alle mennesker fra alle land. Jeg respekterer mennesker som har dårlig selvtillit. Jeg respekterer mennesker som er fattige eller rike. Jeg respekter de som har angst, jeg respekterer mennesker som er selvskader. Jeg respekterer alle, uansett hva du velger med livet ditt. MEN en ting jeg ikke respekterer er mennesker som ikke respekterer. Men de fortjener ikke å bli respektert heller. Mange mennesker som ler, mobber og snakker dritt hvis en jente med en sykdom går forbi. Det har jeg sett mange ganger og det respekterer jeg absolutt IKKE!!

Jeg er sammen med en pakistaner. Jeg er ekstremt glad i han, jeg elsker han av hele mitt hjerte. Jeg ser ikke på han som et annet menneske på grunn av at han kommer fra Pakistan. Jeg ser på han som et normalt menneske, akkurat som alle oss andre. Utlendinger fra andre land får mye dritt mot seg, som f.eks "dra tilbake til der du kom fra". Det er ikke greit å si sånt. Denne utlendingen som får høre slike setninger som det, tar kanskje veldig til seg. Grunnen til at en utlending kommer til landet vårt, er som regel fordi landet de kommer fra ikke er så bra som her og det er noe jeg egentlig syntes vi bør akseptere. 

Det er tusenvis av mennesker på jorden som er rasist, fordi de har hørt mye dritt fra landet de kom fra og de liker kanskje ikke hudfargen. Hudfarge er hudfarge og ingen mennesker kan noe for hvor de ble født, akkurat som du som leser dette. Jeg kunne mange ganger ønske at jeg ble født i et varmere land, som Spania, men jeg bor her i Norge og her har jeg det perfekt. Ikke alle har det bra der de blir født, men man kan ikke "ikke" respektere på grunn av det. Respekterer du alle mennesker? 

Dyremishandling?!! Æsj!!!

Hei!

Akkurat nå så fikk jeg veldig lyst til å snakke om dyremishandling! Jeg har alltid vært imot det, jeg tror de fleste av oss er det. Jeg får sinnsykt vondt i hjertet av å tenker over at det faktisk mange mange tusen dyr som blir drept hver dag i alle land.. Jeg får frysninger bare av ordet dyremishandling.

Jeg kunne aldri gjort noe vondt mot et dyr. Ikke engang et dyr som hadde bitt meg jævlig hardt, eller gjort meg noe vondt! Alle dyr er uskyldige og ingen dyr fortjener å ha det vondt. La meg si det sånn da. Jeg tenker på alle dyr like mye som mine egne hunder. Jeg mener, ville jeg noen gang gjort now vondt mot dem? Ville jeg det? Nei aldri, det ville jeg aldri i mitt liv gjort! Jeg er for glad i dyr og selvom det er mange her på jord som liker å drepe, som hater dyr, eller flere grunner, så har de ingen grunn til å mishandle dem og torturere dem. Jeg kunne virkelig ønske jeg kunne gjort alt for å reddet alle dyr!

Hadde jeg vært den personen som jobbet med dyremishandling, så hadde jeg stoppet opp med engang. Eller, jeg hadde ikke engang startet med den jobben for jeg har et hjerte! Det er så mange mennesker her på jord som har et kaldt hardt hjerte som stein og hva om det var dem som ble mishandlet selv? Det er ikke greit i det hele tatt!!! Jeg blir sur og jeg begynner å gråte hver gang jeg får opp en video på facebook om dyremishandling. Jeg har også sett mange mange videoer der folk finner dyr rundt ute, som er skadet, møkkete, tynne og rett og slett helt ødelagte. Jeg blir så overlykkelig når jeg ser dem tar vare på dyret, gir dem all maten dem trenger, gir dem et navn, et trygt hjem og blir stelt. Kunne ønske det fantes flere sånne mennesker, enn de som dreper dyr. Jeg forstår mer av at man må drepe griser, kuer, kyllinger osv, for det spiser vi og vi må jo overleve. Men altså, hunder, katter, kaniner, og alt som finnes av husdyr?!! De ville nok ikle drept sitt eget dyr!

Når jeg ser på hundene mine tenker jeg, ingen i verden skal få lov til å skade dere. Jeg har dere trygt og godt i mitt hjem!

Hva er deres mening? TRYKK PÅ "LIKER" eller "DEL" innlegget om du er imot dyremishandling!

Jeg får knute i halsen når jeg har det vondt....

Hei!

 

Det er ikke lett å være en blogger, selv om man kanskje ikke er en kjent en. Du kan få like mye dritt som en veldig kjent toppblogger, men du kan også ikke få en dritt. Det spørs egentlig hva du skriver om, eller om folk har lyst til å rakke ned på deg. Jeg føler folk vil rakke ned på meg, fordi de vet jeg har god selvtillit og det er ikke lett å tråkke ned på meg, så derfor prøver dem om og om igjen. Nei, det vil du aldri klare kjære deg, for jeg er ikke så svak som du tror! Jeg bryr meg så lite om de stygge kommentarene jeg får og hvor mye dere ønsker at jeg skal dø. Hvor mye dere ønsker at jeg skal ta selvmord, henge meg og rett og slett bare dø. Hvorfor vil du ønske meg så vondt når jeg ikke har gjort noen av dere noe? Man skal ikke ønske at andre tar selvmord, uansett om dem har gjort deg noe. Husk det. Det kan være svake personer som du sier det til, og kanskje de tar livet sitt bare pga akkurat deg. 

Jeg kan faktisk være svak noen ganger at jeg bare gråter og gråter. Jeg tror nok det er ganske så vanlig når det kommer til jenter og gråting. I tenårene gråter vi for mye ting, nesten for alt, det er helt sykt! Det trenger ikke være noe grunn, men noen dager er vi bare så langt nede at alt sårer og alt er vondt å høre. Vi jenter vi er sårbare, følsomme og kjærlige. Kan hende noen gutter også er det, men ikke mange for å si det sånn. Jeg har fått mange stygge kommentarer på ask, bloggen, facebook og andre sosiale medier. Jeg har aldri gråtet over det, om det virkelig ikke går over streken, som "gå å ta selvmord, du fortjener ikke å leve". Alle som lever fortjener å leve. Ingen fortjener å ta livet sitt bare fordi det finnes noen stygge idioter her i verden som bare elsker å gjøre andre mennesker vondt og gi dem indre smerte. Vet dere hva som skjer når jeg har det vondt inni meg? Tårene renner, jeg tenker på alt samtidig og jeg får en slags knute i halsen, så jeg ikke får puste helt ordentlig. Da har jeg det veldig vondt inni meg. 

Jeg vil bare komme frem til at du burde passe på hva du skriver til andre. Du vet ikke den andre personens reaksjon, eller hva den personen gjør når dette blir gjort bak skjermen. Kanskje kutter dem seg, eller tar sitt liv om det går for langt. Altså ikke bare toppbloggere får dritt kommentarer. Alle kan få det, så dere der ute som sier at toppbloggere overlever det, nei det er ikke alltid sant. Dere får jo ikke vite hvor vondt dem har det i seg etter alt? Jeg tror nok på at toppbloggere får sinnsykt mye dritt, men de er jo kjente og de valgte å bli kjente, med å fortsette bloggingen, så de må jo nesten tåle det. Heldigvis får jeg ikke så mye dritt, bare noen frekke kommentarer i blant og det gjør meg egentlig ingenting. Jeg tåler jævlig mye for å si det sånn. Jeg kan huske kommentaren for alltid, men jeg prøver å ikke tenke på det. Jeg sletter kommentarer om det går inn på meg, for å ikke vise at jeg bryr meg. Svarer jeg, så blir de glade og tror jeg bryr meg ahahha, men der tok du feil ;D Jeg bryr meg kunn om de gode kommentarene. Dere toppboggere, stå på!

 

 

Hva syntes dere?

Mine meninger om abort

Hei!

 

Jeg har litt lyst til å skrive mine egne meninger om abort. Jeg har egentlig ganske mange meninger når det gjelder det med abort. Jeg er både mot og imot abort, for jeg vet jo aldri før jeg havner i den situasjonen. Jeg er ganske glad i barn, men jeg tror nok ikke at hvis jeg ble gravid nå, så hadde jeg tatt vare på det. Jeg har verken egen bolig, jobb eller noen ting. Jeg ville ikke skuffet mamma og pappa ved å si at jeg beholder barnet, om jeg var gravid. Jeg er så redd for å skuffe dem og ta feil valg. Hvis jeg hadde hatt bolig nå og fast jobb, tjent godt med penger osv, så hadde jeg faktisk ikke hatt noe imot å ha et barn som en 17 åring. Det høres kanskje sjokkerende ut, men nå snakker jeg om hvis jeg hadde hatt min egen bolig og fast jobb. Jeg ønsker at mitt barn får en bra oppvekst, med en mor som har en jobb. 

Jeg er 17 år og har mange muligheter enda når det gjelder jobb. Det er mange som ikke tar abort, så må mødrene demmes hjelpe datteren sin med barnet. Det er ikke slik det skal være føler jeg. Jeg hadde fått vondt om mamma måtte ta var på mitt barn, når det ikke er hennes ansvar. Barnevakt er noe annet, men hvis hun skulle passet på mitt barn fordi jeg ikke hadde klart å tatt vare på det, så ville det vært utrolig trist. Mamma er ikke der for å overta mitt barn på en måte. 

Jeg syntes det er feil at foreldre skal bli sure for hvilke valg ungdommer tar. Vi gjør mye dumt, men valget å ta abort er veldig stort og man dreper sitt eget barn, selv om barnet ikke har blitt utviklet helt. Jeg syntes det er trist at man må ta abort og at foreldrene blir sinte om man velger å ikke ta abort. Foreldre skal støtte datteren sin, eller sønnen sin om de velger å ha barn. Det hjelper jo lite å kjefte, få husarrest, eller bli tatt ifra mobilen. Da blir det verre for oss. Vi trenger mer støtte, enn kjeft. Vi lærer mer av våre feil om vi får støtte. Man tenker ikke på hva man har gjort om man blir kjeftet på. Jeg føler man skal ikke ta abort bare fordi foreldrene dine ikke vil at du skal ha barn enda. Det er bra foreldre er der for å hjelpe og passe på at ting går på riktig vei, men det kan gå for langt. Heldigvis har jeg ikke planer om å ha barn enda. Jeg vil nok vente ihvertfall i 5 år til. Pappa har sagt at hvis jeg ble gravid og valgte å ikke ta abort, så må jeg ikke være redd for å snakke med han og stemoren min. Han vil støtte meg, hjelpe meg og passe på barnet om jeg trengte det. Da ble jeg glad, men han vil selvfølgelig at jeg ikke skal få barn på flere år. 

Jeg tror nok det er verre å ta abort og sitte med den tanken hele livet, enn å faktisk beholde barnet. Hva tror du?

 

 

Hva syntes du om abort?Hei! Mitt navn er Nathalie Mäntylä, er 19 år og bor i Rælingen. Jeg har hatt denne bloggen i 5 år nå. Blogger om hverdagen min, innkjøpene, tankene mine, antrekk, videoer og produktanbefalinger. Håper du liker bloggen min, klem ♥

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer: natti97@live.no

Design laget av Julie Viktoria
hits