IKKE PRØV DETTE HJEMME!

Hei dere!

I flere dager i strekk, så har jeg søkt på internett og sett en del videoer på Youtube om at du kan lysne håret ditt hjemme, uten å bleke det. Dette virket utrolig spennende, og de på Youtube som hadde prøvd dette hjemme hadde gjort det flere ganger. Jeg så at det virket, men jeg ville selvfølgelig lese litt mer om dette på internett. Det var visst mange jenter og eldre kvinner som hadde lyst til å prøve ut dette hjemme, så idag tenkte jeg at jeg skulle prøve dette ut. Det sto at man trengte helst rennende honning, sitronsaft, kanel og balsam. Alt dette skal du blande godt sammen, til den blir jevn. Jeg tok bare litt honning, pga jeg ville ikke “sløse” bort honningen på å prøve dette ut. 

Da jeg hadde blandet alt sammen og var klar til å sette igang, så brukte jeg fargepenselen som jeg hadde fra da jeg fikk på frisør. Jeg blandet alt sammen i en liten skål. Jeg tok å delte inn håret mitt i flere seksjoner, men jeg har ganske mye og tykt hår, så det var ikke nok til hele håret på lengden. Jeg tenkte at det ikke ville spille noe stor rolle, ettersom dette ikke er noe hårfarge eller bleking. Dette her skal lysne opp din hårfarge, så du får en friskere og lysere tone i håret ditt. Jeg ville ikke ha det i for lenge, så jeg gikk opp på badet og skylte ut alt sammen veldig godt. Jeg hadde det nok bare i håret i ca 10 minutter. Jeg brukte shampoo og balsam da jeg skulle vaske det ut. Da jeg var ferdig, så skulle jeg se hvordan håret mitt var og om hårfargen min hadde endret seg. Jeg kikket rundt på hodebunnen, for det var der jeg hadde tatt i mest. 

Etterhvert så jeg at jeg hadde fått et stort rødt merke bak på nakken, ved håret. Det svidde, men klødde ikke og var heller ikke noe vondt. Jeg klarte visst å få det på kinnet mitt også, veldig uheldig der. Jeg tok noen bilder for å kunne se nærmere på dette og da jeg så det, så tenkte jeg at jeg kanskje ikke tålte dette. Huden min hadde helt sikkert reagert. Kanel og sitron er veldig sterkt, så jeg tenker at det helt sikkert var det. Jeg tror at dette ikke er noe som helst bra for huden, som dere kan se på bildene jeg har lagt under. Jeg fikk helt klart lysere hår, enn det jeg hadde, men dette kommer jeg ikke til å gjøre igjen, med mindre jeg passer ekstra på at jeg ikke får dette på huden min. 



Har du prøvd dette hjemme? // Hva syntes dere?

Hjelpe barn og unge

Hei!

Jeg har helt sikkert ikke fortalt dere dette, men som dere visste så gikk jeg frisør vg2. Jeg elsker hår og pleie, men jeg er ikke en av de menneskene der ute som elsker å stå. Som frisør så står man veldig mye, og jeg takler rett og slett ikke å stå for lenge. Jeg blir sinnsykt fort svimmel, grunnen til det er at pulsen min går veldig fort ned når jeg står, fortalte legen min til meg. Det vil da si at når jeg f.eks sitter, så er pulsen min normal, men når jeg reiser meg opp og står i kanskje bare 15 minutter, så blir jeg svimmel. Da synker pulsen min. Det er veldig irriterende for meg, bare det å stå i bussen når alle plassene er tatt, så blir jeg svimmel. Jeg er veldig redd for at jeg en dag står i en stappfull buss og jeg må stå veldig lenge i bussen, så plutselig svimer jeg av.

Jeg har da byttet linje over til barn- og ungdom igjen, fra frisør. Dette tok meg veldig lang tid og jeg måtte hele tiden planlegge med rådgiveren på skolen osv osv. Jeg gikk barn- og ungdom i 2014-2015 på Nannestad vgs. Ettersom jeg har gått linjen før, så trenger jeg ikke å være i timene på barn- og ungdom nå. Jeg mangler samfunnsfag eksamen fra da jeg gikk på Nannestad, så derfor har jeg nå bare samfunnsfag på skolen. Jeg har kun samfunnsfag på mandager og samfunnsfag hver 4 torsdag. Det er lite skole, men husk at jeg faktisk har gått 4 år skole. Først gikk jeg helse- og oppvekst vg1 på Jessheim vgs, så gikk jeg videre til barn- og ungdom vg2 på Nannestad vgs. Etter det så startet jeg på design- og håndverk vg1 på Skedsmo vgs, videre derfra startet jeg på frisør vg2.

Det er en lang vei å gå og jeg har gått videregående skole i 4 år til sommeren. Mange syntes jeg er heldig og at det er urettferdig at jeg har lite skole nå, men jeg tror ikke det hadde vært så "urettferdig" likevel om de som sier det, hadde gått 4 år vgs som jeg har gjort. Jeg er glad jeg fikk byttet over til barn- og ungdom igjen. Jeg elsker barn og det er mange grunner til at jeg heller vil gå den veien. I fremtiden tenker jeg at det er bra at jeg får fri i helgene, for jeg skal selvfølgelig få barn i fremtiden og da får jeg tid med mine barn i helgene. Som frisør så jobber du som oftest i helgene og da vil jeg få lite tid til andre ting. Som jeg skrev lengre opp så blir jeg fort svimmel, i en barnehage kan man sitte sammen med barna på gulvet og leke, eller sitte på benken å tegne sammen med barna. Som barne- og ungdomsarbeider, så drar man på mange deilige skogsturer og har det gøy sammen med barna.

Jeg skal ta tverrfaglig eksamen (barn- og ungdom) i voksenopplæring, som da vil si at jeg må være 25 år eller eldre. Så jeg skal snart ut i praksis i barnehage. Jeg har fått meg praksisplass og der skal jeg være noen dager i uken frem til sommeren. Dersom de ansatte liker å ha meg der, eller trenger hjelp, så skal jeg søke om å få jobbe i barnehagen. Da får jeg tjent litt penger og slikt, for det trenger vi alle. Hvis jeg får jobbe der og jobber der i noen år, så er jeg gammel nok til å ta voksenopplæring, så da skal jeg ta eksamen og ta fagbrevet. Dette skal jeg klare. Da får jeg endelig en bra utdanning som hjelper mange mange mennesker både nå og i fremtiden. Barn skal vokse opp og lære, vi voksne er de som skal lære barna, slik at de kommer seg godt ut i livet videre til skole og arbeid. Det jeg vil komme frem til er at det valget vi mennesker tar, vil påvirke barnas fremtid. Det at det er mange gode og snille ansatte i en barnehage, barneskole, ung.skole og videregående, hjelper barn og unges fremtid.

Hva syntes dere? // Ha en fin dag alle sammen 🙂

Selger klærne mine på Tise!

Hei dere!

For noen uker siden lastet jeg ned Tise og syntes det så ut som en utrolig bra app. Etterhvert begynte jeg å se gjennom hva andre la ut der og hvor mye fint det faktisk var. De var overraskende mye fint og det er en spennende app, med mye fine klær for liten pris.

Jeg bestemte meg for å legge ut ting jeg også. Klær jeg ikke passer lengre, eller ikke vil ha. Jeg har fullt av klær i skapet og for å få plass til masse fine nye klær, så må man også bli kvitt noe av det som er der. Jeg har masse klær jeg ikke bruker lengre, så dette er en genial app. Jeg har allerede lagt ut mange klær, noen lommebøker og andre div. ting. Jeg anbefaler dere å laste ned appen, den er helt gratis.

Dette er noe av det jeg selger😊