ROSA FOTOSHOOT

 

Hva syntes dere?

min ønskeliste!

 

 

 

Ønsker du noe av det samme?

er jeg alene om det?

Hei!

Idag så har vi hatt ungdomsbedrift på skolen, så jeg og gruppen min har fått jobbet litt sammen. Det har vært sykt kaldt idag og jeg gruer meg bare mer og mer til vinteren nå. Jeg som “liksom” hadde gledet meg til vinteren, med store varme jakker og uggs. Neida, nå vil jeg har sommeren tilbake! Jeg ville gjerne hatt masse varme nå og bare kjenne solen steke på kroppen. Denne gangen skal jeg ikke klage på at det er for varmt, som jeg nesten alltid gjør hver sommer. Men man blir jo selvfølgelig lei varme, men varme er sååå mye bedre enn kulde (selvfølgelig haha). 

Jeg gleder meg til jul da, det kommer til å bli så utrolig koselig! Denne julen skal jeg være hos mamma, for ifjor var jeg nemlig hos pappa. Skal bli så godt med julemat, gode kaker og åpne gaver som alltid er like spennende selv om årene går haha. Nå får jeg virkelig julestemning, gjør ikke dere? Heldigvis har ikke snøen kommet sier jeg bare. Håper den kommer så sent som mulig, for kulde er noe av det verste jeg vet og jeg blir så veldig fort kald, uffameien. 

Bursdagen min nærmer seg da og det skal bli deilig å endelig bli 17! De fleste i klassen min og i parallellklassen min har fylt 17 år forlengst og dem blir snart 18 liksom. Skikkelig urettferdig at jeg har bursdag i Desember, men men det får jeg jo ikke gjort noe med akkurat. 

 

Dette er virkelig verdens søteste og herligste hund! Noen av dere som også har hund? Hvilken rase? Dette er phalene 🙂

 

Er jeg alene om det, eller er det fler som gleder seg til varmen igjen? Har noen av dere bursdag sent?

Hva syntes dere?

latest insta

Hei!

Har du instagram? Jeg er veldig aktiv der, så hvis du er en fastleser på min blogg, så anbefaler jeg deg å følge meg på instagram ( nathaliemantyla ) også. Der blir det lagt ut flere bilder hver dag. Hvis det er en dag jeg ikke blogger, så har jeg en aktiv instagrambruker.

Er det noen spesielle temaer dere vil jeg skal blogge om? Jeg er interessert i å skrive om det du liker 🙂

 

Hva heter du på instagram? /   /  Noe du vil jeg skal blogge om?

klarer du å stirre på dette bilde i mer enn 15 sekunder? se hva som skjer rundt deg etterpå

Hei!

 

Klarer du det? Å stirre i mer enn 15 sekunder? Øynene mine bare svikter…

 

Så du hva som skjedde? Beskriv det

STOPP DYREMISHANDLING!!!

Jeg anbefaler dere ikke å se denne videoen, men likevel dele innlegget!

Mange dyr lider fordi eieren rett og slett ikke vet hvordan dyret skal tas vare på på best mulig måte. Hvis du kjenner noen som ikke klarer å ta vare på dyret sitt kan du hjelpe til med for eksempel passe dyret av og til, hjelpe eieren med å finne en ny eier, eller du kan ringe Dyrebeskyttelsen og spørre hva de anbefaler.

Hvorfor noen ønsker å gjøre dyr vondt, er vanskelig for oss å forstå. Kanskje er det fordi de syns det er gøy å se hvordan dyret reagerer, kanskje fordi de blir sinte og lar det gå ut over dyret, fordi de vil tøffe seg, eller av andre grunner. Spesielt på sommeren hører man mange skrekkhistorier om dyr som har blitt kuttet opp, druknet eller lignende. Dyremishandling skjer hele året. Jeg hørte om en dame som hadde en katt og den fikk kattunger, så tok damen alle kattungene i en søppelpose og kasten den i en søppeldunk ute. Det er så forferdelig at folk faktisk har hjerte til sånt!

Det her er godt å se. At noen tar vare på hunden og blir godt behandlet!

Jeg fant nummer til Dyrebeskyttelsen: 23 13 92 50 og åpningstidene er mandag-fredag kl. 10:00-15:00

 

Hva syntes dere om dyremishandling? /   /  Hva hadde du gjort om du hadde sett et dyr som ble dyremishandlet?

Mange får dårlig selvtillit, bare pga dette!

Hei!

Det er veldig mange som har dårlig selvtillit, så da tenkte jeg å skrive litt om det. 

Media og kommunikasjon påvirker selvtilliten også. For tiden er TV og reklame mye basert på kropp og sex. De lettkledde, tynne menn og kvinner er med på å påvirke ungdommen, syntes jeg. Idealkroppen viser hvordan skal se ut og hvordan og hvor mye man skal kle på den. ?Det er slik man skal se ut? står det på TV reklamer, ukeblader, moteblader osv. Det er med på å bryte ned selvtilliten til en helt ?normal? person og det kan føre til at følelser settes i sving og mye dumt kan skje. 

Her kan dere se hvor mye dem egentlig redigerer. Alt fra kviser, rynker, føflekker osv. Jeg syntes det er vondt å se på at dem alltid skal redigere bort så mye. Til og med en føflekk? Det er jo helt normalt med det. Jeg ser ingen grunn til å gjøre kjendiser og modeller så “perfekte” som mulig, bare pga at folk skal ville kjøpe dette bladet, eller det produktet. Dere skjønner vell?

Selvtillit er troen på det vi gjør og det vi kan og det å mestre. Selvtilliten kan være helt forskjellig, ut i fra hvor vi er, eller hvem vi er med. Vi kan ha høy selvtillit på skolen, fordi man er flink der. Vi kan også ha følelsen av å ha liten verdi på oss og at vi har god selvtillit på noen områder, fordi vi vet at vi mestrer det som trengs akkurat der.

Man kan føle seg usikker hvis noe er ukjent og eller hvis noe er forvirrende. Negativet selvbilde kan også skape utrygghet. Det er viktig at vårt selvbilde, selvfølelse og selvtillit er så gode, stabile og riktige som mulig fordi de definerer virkeligheten for hver enkelt av oss. Det kommer bokstavelig talt an på øynene som ser og ?brillene? vi ser gjennom. For den som ser gjennom mørke brilleglass, må verden bli dyster. Personen selv er kanskje ikke klar over at brillene sitter på egen nese, og at man kan bytte både innfatning, glass og farge.

Mange mennesker sliter med dårlig selvbilde, lav selvfølelse eller dårlig selvtillit. Selvom dette ikke er en mental lidelse, er det allikevel tungt å leve med og går ut over livskvaliteten. Mange føler det som om de bærer en tung ryggsekk som de ikke får av, fordi de føler at de ikke er verdt det. 

Selvbildet er det vi tenker om oss selv, det vi tror og vet om oss selv. F.eks. ?Jeg er smart? eller ?Jeg er en snill person? eller ?Jeg er en utålmodig person?.  Selvbildet kan være mer, eller mindre stabilt etter hva man opplever og måten man opplever ting på. Det er en fordel å ha et stabilt og trygt selvbilde. 

Selvfølelse er hva vi føler om oss selv og hvordan vi verdsetter det selvbildet forteller oss at vi er eller ikke er. Hvis en person anser seg selv som lite smart, men verdsetter det å være smart høyt, så vil det gi en dårlig selvfølelse. Hvis en person ser seg selv som lat, men verdsetter det å være aktiv høyt, så vil det gi en dårlig selvfølelse.  Å være bevisst egen identitet, egen verdi og like egne kvaliteter gjør at det føles godt å være deg.  Det kan jo være vanskelig å bedømme hva slags selvbilde og selvfølelse en annen person har.  En som virker vellykket kan ha et bilde av seg selv som en som aldri er god nok. En som andre vurderer som lite vellykket kan synes at at en annen er strålende, fordi han / hun mestrer det de forventer av seg selv.

Gjerne del dette innlegget om du vil få slutt på redigerte bilder av kjendiser og modeller 🙂 Ikke at det hjelper, men vil bare se hvor mange som virkelig bryr seg om dette. 

 

seksualitet

Hei!

Seksualitet handler om hvem vi blir forelsket i og hvem vi blir seksuelt tiltrukket av, og hvem man ønsker å være kjæreste med. Noen ganger passer følelsene vi har og hvordan vi kjenner oss selv. I den første fasen, så kommer lysten, så tennes interessen for seksuell aktivitet, så begynner vi etterhvert å gi signaler, vi blir oppmerksomme på andres, så forsøker vi å legge forholdene til rette for seksuell stimulering. 

I den andre fasen, så starter opphisselsen, hjernestrukturer begynner å påvirke nervesystemet, sånn at man får raskere puls, etterhvert stiger blodtrykket og tilstrømning av blod til underlivet. Det fører til av penisreaksjonen hos mannen gir fuktighet i kvinnens skjede. Etterhvert så vil det kanskje komme blod i underlivet, som fører i seg selv til ytterligere stimulering, noe som kan føre inn til tredje fase er orgasmen. Det er forskjellig hvor lenge det varer, men det er bare i noen få sekunder. 

Seksualitet er en del av menneskes personlighet, mann, kvinne og barn. Seksualiteten er et grunnbehov som utgjør å være et menneske og som ikke kan skilles fra andre livsaspekter. Seksualitet er ikke det samme som samleie, eller det å oppnå orgasme. Alt dette kan være en del av vår seksualitet, men behøver ikke å være det. Seksualitet handler om så mye mer, den finnes i energien som driver oss til å søke kjærlighet, kontakt, varme og nærhet. Den uttrykkes i det vi føler, hvordan vi beveger oss, hvordan vi berører andre og selv blir berørt. Seksualiteten handler om å være sensuell, så vell som å være seksuell. Seksualiteten påvirker altså våre tanker, følelser, handlinger og vårt samspill med andre mennesker. 

Seksualiteten begynner i barndommen. Til og med barn viser seksuelle reaksjoner. Onani og seksuelle leker er sunne og normale aktiviteter hos barn, men i de fleste land lider barn av seksuelle ting. Holdninger og reaksjoner har en betydelig på barnets seksuelle utvikling. Barn og voksne har behov for å bli støttet i sin seksualitet, slik at de kan bli i stand til å føle gleden over seg selv.

Variasjoner er en naturlig del av menneskets seksualitet! Det er 80 % av jenter og 85 % av gutter mellom 14 og 16 definerte seg som heterofil. Resten definerte seg som homofil, bifil, skeiv, eller er usikre. Hvorfor det finnes er ikke så viktig. Det viktige er å ha åpenhet og akseptere at alle er forskjellige. 

Identitet og adferd ikke alltid likt! Man trenger ikke å prøve å ha sex med begge kjønn for å vite hvilken legning man har. Det er heller ikke alltid det stemmer mellom identitet og atferd. Mange eksperimenterer med en av samme kjønn uten å definere seg selv som homofil, lesbisk eller bifil. Dette handler for noen om å utforske fantasier og prøve ut noe man er nysgjerrig på. Det finnes også de som fantaserer om sex med en av samme kjønn, men ikke gjør det.

Bare du vet hva som er normalt! Mange lurer på hva som er “normalt”. Det er det bare du selv som kan bestemme. Det er ikke alltid lett å være annerledes og skille seg ut fra mengden. Dette gjelder særlig i ungdomstiden. Mange er likevel stolte over å skille seg ut. Denne stoltheten krever ofte støtte fra venner og familie. Det er noen som føler skam over å bli tiltrukket av en av samme kjønn. Enkelte bruker mye tid på å skjule hvem de er.  

Er det noe mer dere lurer på? Still spørsmål i kommentarfeltet 🙂 

hvordan man sjekker brystene! veldig viktig

Hei!

 

Hvis du jevnlig undersøker brystene dine, så er det en mulighet for at eventuelle forandringer i brystene dine oppdages på et tidlig tidspunkt. Siden det er veldig mange unge som er dårlige på å sjekke brystene sine, så skal jeg skrive litt om det her nå. Dette gjelder ikke bare unge, men også de eldre. Dere vet kanskje hvordan man sjekker brystene, men for dere som ikke vet helt hvordan man sjekker det, så jeg skal legge en video under her. 

Man bør sjekke brystene sine hver gang man dusjer, eller ihvertfall før man legger seg. Det er veldig viktig å sjekke at man ikke har noen klumper som kjennes ut som en ert, for da kan det være brystkreft. Hvis denne klumpen er løs og ikke kjennes ut som dine kjerter, så bør du sjekke dette hos legen. Veldig veldig viktig! 

Det er altfor ofte at brystkreft oppdages etter at sykdommen har spredd seg til andre områder av kroppen. Regelmessige undersøkelse av brystene er viktig for å kunne oppdage kreftsykdom tidligere. Kvinnens bryst består av fettvev og melkekjertler. Melkekjertlene kommer via små kanaler til brystvorten. Melkekjertlene er stedet der de fleste tilfeller av brystkreft starter. 

Det anbefales å egen undersøke brystene på samme tid hver måned, like etter at mensen er over. Første trinn i undersøkelsen kan være å studere brystenes utseende. Stå foran et speil med hendene på hoftene. Se på brystene og legg spesielt vekt på å se etter hudforandringer som rødhet, hevelse, sammensnurpinger og om det er forandringer i brystvorten. Innsynkning, skjelling eller utflod kan være et tegn på starten av brystkreft. Hev hendene over hodet og sjekk igjen om det er forandringer i utseende eller form på brystene.  

Når du kjenner på brystet, så skal det være mykt og glatt når du presser mot de. Når du kjenner så innebærer det å bruke fingertuppene på de tre midtre fingrene og bevege dem langs en rett linje. Start i armhulen og beveg fingrene dine ned til under brystet ditt. Så flytter du fingrene litt lengre inn og beveg fingrene langsomt opp. Dette gjentar du da opp og ned med samme bevegelse inntil hele brystet og armhulen. Du må også sjekke brystene ved å gjøre en sirkel rundt og rundt, til du nærmer deg brystvorten. 

Her er videoen jeg snakket om 🙂

 Dersom du merker forandringer eller en klump eller en liten, hard knute, bør du kontakte legen din. De fleste forandringene er ufarlige, men noen ganger kan forklaringen være begynnende brystkreft.

BRYSTKREFT: Husk å sjekke puppene dine hver måned.

 Del dette videre innlegget, dersom du ønsker at dette er nyttige for andre å vite! 

Hva syntes dere?

kurs i Oslo imorgen!

Hei!

Imorgen så skal jeg og noen flere fra min klasse og den andre klassen til Oslo på kurs for ungdoms bedriften. Vi starter klokken 13.00, så det er litt deilig at jeg får sovet litt lengre. Så slutter vi 15.00 og heldigvis tar det ikke lang tid med tog hjemover igjen, istedenfor den lange reiseveien med buss og tog fra skolen haha. 

Nå sitter jeg å slapper av i senga med musikk, ikke så veldig mye annet å gjøre hvis man ikke har penger til å dra ut. Det er skikkelig irriterende faktisk å ikke ha penger, så jeg må nok søke etter jobb snart. Det hadde vært veldig deilig med litt penger!

Hva skal dere imorgen?