seksualitet

Hei!

Seksualitet handler om hvem vi blir forelsket i og hvem vi blir seksuelt tiltrukket av, og hvem man ønsker å være kjæreste med. Noen ganger passer følelsene vi har og hvordan vi kjenner oss selv. I den første fasen, så kommer lysten, så tennes interessen for seksuell aktivitet, så begynner vi etterhvert å gi signaler, vi blir oppmerksomme på andres, så forsøker vi å legge forholdene til rette for seksuell stimulering. 

I den andre fasen, så starter opphisselsen, hjernestrukturer begynner å påvirke nervesystemet, sånn at man får raskere puls, etterhvert stiger blodtrykket og tilstrømning av blod til underlivet. Det fører til av penisreaksjonen hos mannen gir fuktighet i kvinnens skjede. Etterhvert så vil det kanskje komme blod i underlivet, som fører i seg selv til ytterligere stimulering, noe som kan føre inn til tredje fase er orgasmen. Det er forskjellig hvor lenge det varer, men det er bare i noen få sekunder. 

Seksualitet er en del av menneskes personlighet, mann, kvinne og barn. Seksualiteten er et grunnbehov som utgjør å være et menneske og som ikke kan skilles fra andre livsaspekter. Seksualitet er ikke det samme som samleie, eller det å oppnå orgasme. Alt dette kan være en del av vår seksualitet, men behøver ikke å være det. Seksualitet handler om så mye mer, den finnes i energien som driver oss til å søke kjærlighet, kontakt, varme og nærhet. Den uttrykkes i det vi føler, hvordan vi beveger oss, hvordan vi berører andre og selv blir berørt. Seksualiteten handler om å være sensuell, så vell som å være seksuell. Seksualiteten påvirker altså våre tanker, følelser, handlinger og vårt samspill med andre mennesker. 

Seksualiteten begynner i barndommen. Til og med barn viser seksuelle reaksjoner. Onani og seksuelle leker er sunne og normale aktiviteter hos barn, men i de fleste land lider barn av seksuelle ting. Holdninger og reaksjoner har en betydelig på barnets seksuelle utvikling. Barn og voksne har behov for å bli støttet i sin seksualitet, slik at de kan bli i stand til å føle gleden over seg selv.

Variasjoner er en naturlig del av menneskets seksualitet! Det er 80 % av jenter og 85 % av gutter mellom 14 og 16 definerte seg som heterofil. Resten definerte seg som homofil, bifil, skeiv, eller er usikre. Hvorfor det finnes er ikke så viktig. Det viktige er å ha åpenhet og akseptere at alle er forskjellige. 

Identitet og adferd ikke alltid likt! Man trenger ikke å prøve å ha sex med begge kjønn for å vite hvilken legning man har. Det er heller ikke alltid det stemmer mellom identitet og atferd. Mange eksperimenterer med en av samme kjønn uten å definere seg selv som homofil, lesbisk eller bifil. Dette handler for noen om å utforske fantasier og prøve ut noe man er nysgjerrig på. Det finnes også de som fantaserer om sex med en av samme kjønn, men ikke gjør det.

Bare du vet hva som er normalt! Mange lurer på hva som er “normalt”. Det er det bare du selv som kan bestemme. Det er ikke alltid lett å være annerledes og skille seg ut fra mengden. Dette gjelder særlig i ungdomstiden. Mange er likevel stolte over å skille seg ut. Denne stoltheten krever ofte støtte fra venner og familie. Det er noen som føler skam over å bli tiltrukket av en av samme kjønn. Enkelte bruker mye tid på å skjule hvem de er.  

Er det noe mer dere lurer på? Still spørsmål i kommentarfeltet 🙂 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg