blogger som ville bli linket

http://emifoto.blogg.no/

http://margisss.blogg.no/

http://niikolinehv.blogg.no/

http://signebd.blogg.no/

Vil du bli linket neste gang?

Hvordan bli slankere! Riktig kosthold, trening og næring!

Litt fakta om trening! 

Mat og fysisk aktivitet er nødvendig og viktig for en god helse. Det er viktig for å bygge en sterk og frisk kropp og unngå sykdom. Mat kan ikke kroppen leve lenge uten. Uten viktige næringsstoffer dør vi innen kanskje en uke. Derfor er det svært viktig at man tilfører nok mat hver dag, og at man spiser sunn og variert kost.

Dersom du spiser for lite mat, settes forbrenningen kraftig ned, det betyr at kroppen går inn i et slags “hvilemodus”. Da settes alle prosesser i kroppen ned og alt går langsommere. Det vil du sannsynligvis merke i forhold til nedsatt konsentrasjon og trøtthet. Kroppen blir trøtt, fordi den forsøker å spare energi! På sikt er dette en uholdbar måte å leve på. 

Alle kroppens celler og organer, spesielt hjernen, trenger kontinuerlig tilførsel av energi for å fungere slik de skal. Dersom du spiser lite, vil du med tiden kunne få mangler på flere vitaminer, mineraler og fettsyrer. På lengre sikt vil det kunne føre til mangelsykdommer; for eksempel blodmangel og beinskjørhet. Det er derfor svært viktig at du får i deg næringsrik mat, spesielt nå som du er ung og kroppen din er i utvikling. For at cellene skal utvikle seg normalt, er det livsviktig at du får i deg det kroppen behøver av næringsstoffer. For å nevne noen er kalsium, jern, b-vitaminer, c-vitamin og d-vitamin, samt flerumettede fettsyrer (fra fisk og plantekost) næringsstoffer som er meget viktige å få i seg gjennom kostholdet. 

Selv om man kan gå ned i vekt ved å spise lite, er dette svært farlig og umulig å basere et liv på. Når man sulter seg og går raskt ned i vekt i lange perioder ad gangen, vil man ødelegge viktige reguleringsmekanismer i kroppen. Det ender ofte opp med at man går raskt opp i vekt igjen når man begynner å spise normalt. Det andre utfallet er at man utvikler en alvorlig spiseforstyrrelse. Det er viktig at du finner en voksen du kan snakke med disse problemene om! Gjerne helsesøster, eller noen i familien. Ikke bær på dette alene, da kan situasjonen fort forverres som gjør at du havner inn i en dårlig spiral det kan være vanskelig å komme seg ut av.

 

Noen kostholdstips:

 Faste måltider påvirker forbrenningen positivt, og det lønner seg å spise med ca 3-4 timers mellomrom: 

  • frokost
  • lunsj
  • middag
  • kvelds
  • + 1-2 mellommåltider i løpet av dagen. F.eks mellom frokost/lunsj eller mellom lunsj/middag. Antall mellommåltider avhenger av treningsmengden din.

Et variert kosthold er det beste, det vil si at man bør spise litt av alt, men mest av dette:

  • Grove kornprodukter (grovt brød, knekkebrød og frokostblandinger med minst mulig sukker) 
  • Magre meieriprodukter (for eksempel (ekstra) lett melk, smøreoster, cottage cheese, yoghurter med minst mulig sukker, gulost) 
  • Magre kjøttprodukter (for eksempel kokt/røkt skinke, hamburgerrygg, kalkunpålegg, kylling som pålegg og middag, roastbeef, renskåret kjøtt) 
  • Egg
  • Fisk og fiskeprodukter som middag eller pålegg (makrell i tomat, tunfisk, laks, fiskekaker med minst 50 %fisk, crabsticks, etc) 
  • 2 frukt og 3 grønnsaker hver dag. Grønnsaker kan brukes både til middag og rå som mellommåltider. 
  • Vegetabilske produkter slik som oljer, myke margariner, majones, majonessalater, majonesbaserte dressinger i stedet for hardt smør. Avocado og nøtter er også en veldig fin kilde til sunt fett.
  • Linser, bønner og erter.

Komponer måltidene dine med matvarer fra listen ovenfor.

 

Sett sammen måltidene dine med matvarer fra 3 forskjellige grupper og i like deler:

1: Fullkornsris, fullkornspasta, grovt brød, hele korn, poteter

2: Fisk, kjøtt, egg, ost, bønner, linser og erter

3. Grønnsaker og frukt/bær

 

Start dagen med litt frokost og ta med deg en god matpakke til skolen. Gjerne også noe frukt og grønnsaker evt. yoghurt og musli som du kan spise hvis du blir sulten før du går hjem fra skolen.

Du bør spise en god middag som består av grønnsaker, kjøtt/fisk og grov pasta/ris/poteter/kokte gryn og lignende. Det er viktig at du spiser deg passe mett til hvert måltid, ikke for lite og ikke for mye.

Du bør også ta tran, på den måten får du dekket inntaket av de viktige omega-3 fettsyrene i tillegg til vitamin D.

 

Dette er kopiert fra www.ung.no sin side! Gjerne sjekk ut siden, hvis du trenger innformasjon om noe annet innenfor kroppen 🙂

Hva syntes dere?

SKOLE ANTREKKET IDAG

Hei! Idag har vi på en måte hatt sånn “kosedag” på skolen, for vi spiste pizza og så på film med helse klassene. Det var faktisk veldig koselig, også i friminuttet så dro jeg, Stine, Tonje og Andrine til senteret og kjøpte oss sånn sinnsykt god drikke. Jeg kjøpte meg frappe med sjokolade, namnam. Skoledagen har vært veldig kort, så det var deilig!

Senere idag så skal jeg og søsteren min til tanten min og typen hennes, for vi skal spise middag der og sånt. Det blir sikkert kjempe koselig!


Hva syntes dere om antrekket? /   /  Hva skal dere idag?

my hair

Jeg må bare si at jeg har naturlig helt rett og kjedelig hår, så jeg har ikke noe fall eller noe sånt. Mange tror jeg har bølger eller krøller og lurer på om jeg kan lage en hårvideo der jeg retter det, men jeg har naturlig rett hår bare sånn at dere vet det haha!

Før da jeg var rundt 13, så stripet jeg håret mitt med masse lyse striper og jeg har egentlig mørkeblondt. Stripene har gått ut og jeg har farget håret mørk noen ganger, men nå begynner håret mitt å bli litt mørkere når jeg ser på etterveksten. Etter at jeg har vært i Spania og Usa, så har solen bleket de stripene jeg tok for lenge siden, så jeg har lysebrunt hår nå og venter på min ekte hårfarge!

Jeg har ikke slitt hår, for å si det sånn. Jeg har veldig sterkt og tykt hår, men det er ganske kjipt når du har så tykt hår som meg, så har du dusjet, også skal du gre håret. Kunne ønske jeg hadde litt tynnere hår, hehe. 

Hva syntes dere? /  /  Hvordan er håret ditt?

jaja alle glemmer iblandt

Hei!

Idag har vi hatt gym på skolen og jeg pakket med gymklær og alt. Jeg la joggeskoene mine i en pose som jeg skulle legge i baggen, men selvfølgelig glemte jeg den hjemme. Hahah, jeg er så smart noen ganger. Jeg har glemt matpakke mange ganger, men denne gangen husket jeg det, men glemte liksom joggeskoene. Men alt ordnet seg, fikk låne sko av en venninne. Vi har både jogget og gått i gymmen, så det var en liten trim!

Akkurat nå sitter jeg på rommet, med musikk og skal prøve å fortsette med en innlevering. Jeg skal på hiphop klokken 20.00, så da tar jeg buss med Benedicte!

Har hatt på meg Juicy hettegenseren min og en grå jeans idag, så jeg tar ikke outfit bilder idag, i med at det ikke er noe spesiellt antrekk haha. 

Glemmer du ofte noe du skal ha med på skolen?

skole innkjøpet idag

Hei!

Istad så kom jeg hjem fra strømmen, for jeg var der med mamma og søsteren min. Vi kjøpte mappe, skrivebøker, tusjer og litt sånt! Nå har jeg tenkt til å skrive på navnet mitt, faget og klassen på hver skrivebok, så det er klart til imorgen. Så skal jeg skrive inn det jeg har skrevet på ark, så alt blir ryddig osv.

Har du det ryddig i skolesakene dine?

dagens antrekk

Hva syntes dere om dagens antrekk?

skolen bilder

Hei!

Idag har skoledagen vært kjempe bra, for jeg fikk gjort ferdig en innlevering på 20 minutter og den skulle blitt levert idag, så det var bra jeg fikk levert den. Siden jeg slutter klokken 16.00 hver mandag, så kommer jeg alltid veldig sent hjem, noe som irriterer meg haha.

Hvordan har skoledagen deres vært?

Minner del 1 & 2 – videoer

Hei!

Disse videoene lagde jeg for en stund siden og det er mange klipp fra jeg var liten, så de videoene er veldig rørende for meg. Jeg liker å se på de videoene, for det er så mange gode minner. Legger ut dette nå igjen, for dere som ikke har sett dem. Jeg brukte over 8 timer, så disse videoene er noe jeg har brukt lang tid på for at det skulle bli bra og jeg er egentlig ganske fornøyd.

Her har dere videoer av min oppvekst som liten! :)))

Hva syntes dere?

 

outfit

Hva syntes dere om outfiten?